Ράλλυ Ακρόπολις 2012: 2η ημέρα

  • -
  • -

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα τήρησε πιστά την παράδοση του Ακρόπολις και στις γνώριμες ειδικές της Στερεάς Ελλάδας υπέφεραν όλα σχεδόν τα πληρώματα από την σκληρότητα των δρόμων. Οι μηχανικές βλάβες ήταν στην ημερήσια διάταξη κι αυτές είναι που εν μέρει θα κρίνουν το αποτέλεσμα του αγώνα. Η αναμενόμενη τετράδα των εργοστασιακών ομάδων της Citroen και της Ford ήταν εκτός συναγωνισμού. Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ημέρας ο Sebastien Loeb οκτάκις παγκόσμιος στο WRC ο οποίος εκμεταλλευόμενος την τεράστια εμπειρία του δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα με το DS3 WRC, την ώρα που απέφυγε τα όποια λάθη θα του στοίχιζαν χρόνο. Οι δύο οδηγοί της Ford δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να αφήσουν τον Γάλλο να κερδίσει. O Jari-Matti Latvala δείχνει να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τον τραυματισμό του στην κλείδα, που του κόστισε τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Αργεντινής, και κατάφερε να σημειώσει εξαιρετικούς χρόνους, ολοκληρώνοντας το σημερινό σκέλος στη 2η θέση της Γενικής, μόλις 6,5 δλ. πίσω από τον Sebastien.  Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο Petter Solberg, ο οποίος ύστερα από άλμα στο Δροσοχώρι, «τραυμάτισε» στην προσγείωση την μπροστινή ανάρτηση του Ford Fiesta. Στη συνέχεια επιδιόρθωσε τη ζημιά, χάνοντας όμως έδαφος. Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Mikko Hirvonen, ο οποίος είχε δύο κλαταρίσματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αυτό στην τελευταία ειδική να τον ρίχνει στην 4η θέση της Γενικής. Ο Φινλανδός μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν στη μάχη του βάθρου.

Οι συμμετέχοντες της κατηγορίας PWRC βίωσαν από πρώτο χέρι τη σκληρότητα του Ακρόπολις. Η πρώτη μέρα του αγώνα επιβράβευσε όσους κατάφεραν να μείνουν μακριά από τα προβλήματα, όπως συνέβη με τον Nicolas Fuchs (Subaru Impreza WRC STi), που, κρατώντας ένα σταθερό ρυθμό, δεν ταλαιπωρήθηκε από ατυχίες και ολοκλήρωσε το σκέλος στην κορυφή της κατάταξης, με διαφορά μεγαλύτερη των 3 λεπτών από τους Subhan Aksa (Mitsubishi Lancer EVO X) και Ricardo Trivino (Subaru Impreza WRX STi), που συμπληρώνουν την πρώτη 3άδα.

Έντονος ήταν και ο συναγωνισμός στην κατηγορία των WRC Academy, με όλους τους συμμετέχοντες να μένουν μέσα στον αγώνα, παρ' όλες τις αντιξοότητες, σημειώνοντας μάλιστα αξιόλογες επιδόσεις με τα Fiesta R2. Όλα, βέβαια, παραμένουν ανοιχτά σε σχέση με τη διεκδίκηση της νίκης, καθώς οι Elfyn Evans, Alastair Fisher και Pontus Tidemand, που διαμορφώνουν την πρώτη 3άδα, ύστερα από αρκετά αγωνιστικά χιλιόμετρα βρίσκονται στο ίδιο λεπτό.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, οι Γιάννης Ζούνης-Μιχάλης Πατρικούσης (Subaru Impreza WRC STi) κινήθηκαν με ένα σταθερό ρυθμό, αποφεύγοντας τα προβλήματα σε μια αντικειμενικά δύσκολη ημέρα. Αντίθετα, άτυχοι στάθηκαν οι Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO ΙX), οι οποίοι εγκατέλειψαν το σημερινό σκέλος ύστερα από έξοδο στη «Θήβα 1», και αργότερα οι Δημήτρης Ψύλλος-Κώστας Κόντος, που προδόθηκαν από την τουρμπίνα του δικού τους Mitsubishi Lancer EVO X στους πρώτους «Βωξίτες». Πάντως, τα δύο κορυφαία πληρώματα θα εκκινήσουν και πάλι στο αυριανό σκέλος, όπου το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα πιο μεγάλο, καθώς στους ήδη συμμετέχοντες σε όλο τον αγώνα θα προστεθούν τα υπόλοιπα 19 πληρώματα για τη μάχη που θα δοθεί στο πρώτο loop ειδικών στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Η αυριανή ημέρα, που θεωρείται από τους οδηγούς και η πιο δύσκολη του αγώνα, περιλαμβάνει συνολικά 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες), συνολικού μήκους 149 χιλιομέτρων, με τη δράση να ξεκινά στις 08:38 στην ε.δ. «Κλένια-Μυκήνες 1».

Πηγή: www.acropolisrally.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...