Στα χέρια του S. Loeb το Peugeot 208T16

Το αυτοκίνητο που, το 2013, σημείωσε το ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak πήρε ο Γάλλος οδηγός

  • -
  • -

Ο Sebastien Loeb πήρε στην ιδιοκτησία του το αγωνιστικό Peugeot 208T16, με το οποίο είχε σπάσει το 2013 το ρεκόρ ανάβασης στο Pikes Peak. Το αυτοκίνητο που έφτιαξαν οι Γάλλοι αποδίδει 875 ίππους από έναν twin-turbo κινητήρα, ενώ στο πίσω μέρος έχουν τοποθετήσει την αεροτομή από το 908 LMP1 του Le Mans.

Ο S. Loeb έχει ακόμα στην κατοχή του το ρεκόρ ανάβασης του Pikes Peak με 8:13.878 sec. Η αγωνιστική ομάδα του Sebastien Loeb θα αναλάβει να τρέξει το αυτοκίνητο σε επιλεγμένες εκδηλώσεις. Πρόσφατα μάλιστα ο γυμναστής βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του θηρίου σε μια πίστα για ένα ιδιαίτερο γεγονός.

Ο Γάλλος πρωταθλητής δήλωσε: «Ήταν το όνειρό μου να αποκτήσω αυτό το αυτοκίνητο και είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος που η Peugeot συμφώνησε να μου δώσει αυτό το αγωνιστικό. Είναι σχετικά δύσκολο αυτοκίνητο στην οδήγηση, αλλά δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να βρω τα πατήματά μου ξανά».

«Θέλω να το οδηγήσω ξανά, αλλά αυτή τη φορά στα δικά μου εδάφη. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό όχι μόνο για εμένα και την ομάδα μου, αλλά και για όλους τους Γάλλους φίλους του αθλήματος» συμπλήρωσε ο μεγάλος οδηγός.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...