Νέο Toyota Yaris 2012

Πρώτες εικόνες της European-spec έκδοσης

  • -
  • -

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της ευρωπαϊκής έκδοσης του νέου Toyota Yaris. Αν και το μοντέλο έχει κάνει την παρουσίαση του με την ονομασία «Vitz» στην ιαπωνική αγορά, το ευρωπαϊκό alter ego με την ονομασία Yaris βρίσκεται προ των πυλών της επίσημης παρουσίασης του.

Το νέο Yaris δεν ξεφεύγει εντελώς σχεδιαστικά από το σημερινό μοντέλο, υιοθετώντας ένα σχήμα με περισσότερες ακμές και γωνίες. Σε απόλυτα νούμερα, οι εξωτερικές διαστάσεις είναι αυξημένες. Συνολικά το νέο Yaris είναι 135 mm μακρύτερο (3.885 mm), 20 mm χαμηλότερο και με 50 mm επιμηκυμένο μεταξόνιο. Ενδεικτικά, ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες έχει αυξηθεί κατά 35 mm. Ευχάριστο νέο, το κατά 30 kg μικρότερο βάρος (κάτω από 1000 kg), το οποίο ωφελεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την κατανάλωση καυσίμου.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι αρκετά ευδιάκριτες. Ο πίνακας οργάνων έχει μετακομίσει μπροστά στον οδηγό (με αναλογικά όργανα), ακολουθώντας για πρώτη φορά στο Yaris την παραδοσιακή συνταγή. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότερες εκδόσεις θα ειναι εξοπλισμένες με το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch & Go με οθόνη αφής 6,1 ιντσών.

Οι λίστα με τους κινητήρες του νέου Yaris περιλαμβάνει αρχικά δύο εκδόσεις 1,0 και 1,3 λίτρων. Η πρώτη θα αποδίδει 68 ίππους και η δεύτερη 93 ίππους με μεταβλητό χρονισμό.  Αργότερα μέσα στο 2012 θα προστεθούν η υβριδική έκδοση και η έκδοση diesel 1.4 D-4D. Στην Ευρώπη, το νέο Yaris θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, με το αυτόματο CVT να μένει προς το παρόν προνόμιο των ιαπωνικών εκδόσεων.

Για τιμές, εξοπλισμό και τεχνικά χαρακτηριστικά δείτε: Yaris 3d - Yaris 5d

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...