Νέο Toyota Yaris

Ολικά αναβαθμισμένο

  • -
  • -

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Toyota Yaris (Vitz στην Ιαπωνία), το οποίο αναμένεται να είναι ολικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, σε σχέση με το σημερινό μοντέλο. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά το καλοκαίρι του 2011, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι ημερομηνίες λανσαρίσματος για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Η Toyota προχωράει σε επιθετικό παιχνίδι στην ανταγωνιστική κατηγορία των supermini με το νέο Yaris να διαθέτει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις. Το νέο μοντέλο εμφανίζεται μακρύτερο κατά 100 mm, 20 mm χαμηλότερο, με το μεταξόνιο να έχει κερδίσει συνολικά 50 mm. Το τελευταίο βοηθά ιδιαίτερα τους χώρους για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι έχουν αυξηθεί. Αντιθέτως το βάρος έχει μείνει στα ίδια επίπεδα, με το νέο Yaris να παρουσιάζεται και 30 kg ελαφρύτερο.

Οι κινητήρες έχουν εξελιχθεί κυρίως προς την ομαλή λειτουργία και την οικονομία καυσίμου. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις θα είναι 1.0 λίτρου με 68 ίππους και 1.3 λίτρων με 93 ίππους. Η έκδοση diesel και η υβριδική εκδοχή, θα περάσουν στο προσκήνιο από το 2012. Στην Ευρώπη το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χειροκίνητο 5 σχέσεων, με τις εκδόσεις CVT να προσθέτουν πρακτικότητα.

Ενδιαφέρον προκαλεί η πληροφορία, ότι η Toyota επεξεργάζεται και μια έκδοση RS με επίκεντρο έναν κινητήρα 1.5 λίτρων με 107 ίππους και σπορτίφ εμφάνιση, με αεροδυναμικά βοηθήματα και τροχούς 16 ιντσών.

Περισσότερες πληροφορίες στο άμεσο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...