Αυτό είναι το νέο Peugeot 508

Ένα sedan με σπορ και premium χαρακτήρα

  • -
  • -

Σε μια δύσκολη –εμπορικά- κατηγορία, η Peugeot «κλείνει» τα μάτια της στα νούμερα των παγκόσμιων ταξινομήσεων, παρουσιάζοντας ένα νέο ελκυστικό sedan. Το νέο Peugeot 508 είναι ένα μοντέλο που αναμφίβολα πρόκειται να συζητηθεί αρκετά, τόσο για την κομψή σχεδίασή του, όσο και για το premium χαρακτήρα που εκπέμπει. Μάλιστα, η γαλλική φίρμα χαρακτηρίζει το νέο της μοντέλο ως ένα 5θυρο sedan μοντέλο με coupe χαρακτήρα.

Το νέο 508 έχει μήκος 4.750 mm (80 mm πιο κοντό σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο) και το ύψος του μόλις 1.400 mm. Το μεταξόνιό του είναι ελάχιστα μικρότερο (2.750 mm), παρόλ’ αυτά υπόσχεται μεγαλύτερη ευρυχωρία και ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 12 λίτρα, φτάνοντας τα 485 λίτρα. Το νέο sedan πατάει επάνω στην γνώριμη πλατφόρμα της PSA Group, την EMP2, εξοικονομώντας 70 κιλά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Η μηχανολογική γκάμα περιλαμβάνει πέντε κινητήρες με κίνηση μόνο εμπρός. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο βενζινοκινητήρες 180 και 225 ίππων (στην έκδοση GT), καθώς και τρεις πετρελαιοκινητήρες 130, 160 και 180 ίππων. Εκτός από τον πετρελαιοκινητήρα των 130 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις προσφέρονται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Τέλος, η Peugeot θα προσθέσει στο τέλος του χρόνο και μια έκδοση plug-in hybrid.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...