Νέο Kia Picanto με τούρμπο 1.000άρη κινητήρα

Το νέο μικρό της κορεατικής φίρμας έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη και η Kia μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες του

  • -
  • -

Με πιο κομψή και δυναμική σχεδίαση, μεγαλύτερους χώρους και μια ισχυρή γρήγορη έκδοση έρχεται το νέο Kia Picanto. Το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 15 mm, με το συνολικό του μήκος να φτάνει τώρα τα 3.595 mm. Αυξημένη στο διπλάσιο είναι και η ακαμψία του αμαξώματος του νέου Picanto, με όφελος στην οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται τώρα ο τούρμπο κινητήρας 1.0 T-GDI με απόδοση 100 ίππων και 172 Nm ροπής. Αυτή η έκδοση θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 10,1 sec και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 180 km/h.

Παράλληλα διαθέσιμοι θα είναι ένας 1.000άρης ατμοσφαιρικός με 67 ίππους και ένας 1.200άρης με 84 ίππους, οι οποίοι θα συνδυάζονται με ένα χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων και προαιρετικά ο 1.2 θα έχει και ένα αυτόματο 4άρι κιβώτιο. Οι εκπομπές CO2 της βασικής έκδοσης είναι 82 gr/km.

Βελτιωμένη είναι και η ηχομόνωση του νέου Kia Picanto, χάρη στα νέα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον λόγο. Στο εσωτερικό συναντάμε μια οθόνη αφής επτά ιντσών με σύστημα infotainment που έχει τρισδιάστατη απεικόνιση της πλοήγησης και συνδέεται τόσο με Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, στο εξοπλισμό του νέου Picanto υπάρχει και κάμερα οπισθοπορείας και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού.

Πλούσιο θα είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου Kia Picanto και θα περιλαμβάνει έξι αερόσακους, αλλά και προαιρετικά έναν ακόμα για τα γόνατα του οδηγού, στάνταρ σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC και προαιρετικά αυτόνομο φρενάρισμα ανάγκης. Οι πωλήσεις του νέου Kia Picanto θα ξεκινήσουν μετά το πρώτο 6μηνο του 2017, ενώ η κορυφαία έκδοση 1.0 T-GDI θα είναι διαθέσιμη λίγο αργότερα στο τέλος του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...