«Ομερτά» για τη νέα McLaren 720S

Σιωπή που πρόκειται να σπάσει σε «μυστική» παρουσίαση μέσα στον Φεβρουάριο

  • -
  • -

Η McLaren πρόκειται να αποκαλύψει σύντομα το νέο της δημιούργημα της σειράς Super Series  με κωδική ονομασία P14 σε έναν «κλειστό» κύκλο υποψήφιων αγοραστών μέσα στον Φεβρουάριο, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι της Γενεύης.

Η τακτική της «κρυφής» παρουσίασης δεν είναι κάτι νέο, μιας και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν ένα ξεχωριστό κοινό για να γνωρίσουν το νέο μοντέλο. Στην προκειμένη περίπτωση, ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την P14 υπάρχουν και αυτοί που έχουν καταθέσει ήδη προκαταβολή για την 720S.

Όσον αφορά στο νέο βρετανικό supercar, η McLaren επέλεξε να βασίσει το 720S για πρώτη φορά στο δεύτερης γενιάς Monocage II carbon σασί, το οποίο εκτός από εξαιρετικά ελαφρύ, χαμηλώνει ακόμα περισσότερο το κέντρο βάρος του αυτοκινήτου σε σχέση με την τωρινή 650S. Επίσης, προφέρει φαρδύτερα ανοίγματα προς την καμπίνα με πιο χαμηλωμένο πάτωμα. Το μόνο επίσημο στοιχείο που έρχεται από τη McLaren είναι το βάρος του που αγγίζει την τιμή των 1.283 κιλών (18 κιλά λιγότερα από την 650S). Δημοσιεύματα θέλουν την 720S να εφοδιάζεται με μια βαριά αναβαθμισμένη εκδοχή του διτούρμπινου V8 κινητήρα 4.0 με την ιπποδύναμη… να είναι φυσικά στα 720 PS.

Φήμες αναφέρουν ότι το νέο supercar διαθέτει την επιλογή «track», δανεισμένη από το κορυφαίο P1, το οποίο χαμηλώνει το ύψος του πίνακα οργάνων για να βοηθήσει τον οδηγό να συγκεντρωθεί στην πίστα/στον δρόμο. Ακόμα, από τις εικόνες που διέρρευσαν διακρίνουμε την απουσία των πλαϊνών αεραγωγών, που σημαίνει ότι οι αεροδυναμιστές της εταιρεία θα… ψύχουν το μοτέρ από το κάτω μέρος(;) μόνο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...