Opel Monza Concept στη Φρανκφούρτη

Πρεμιέρα για το οραματικό πρωτότυπο

  • -
  • -

Τις μελλοντικές προθέσεις της αποκαλύπτει η Opel στο σαλόνι της Φρανκφούρτης με το οραματικό πρωτότυπο Opel Monza Concept. Η οικονομία καυσίμου και η συνδεσιμότητα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς μοντέλων Opel. Από σχεδιαστικής πλευράς η Monza Concept επιχειρεί μία στροφή στη φιλοσοφία της μάρκας όπου σύμφωνα με την Opel οι γραμμές του αμαξώματος παραπέμπουν σε ευκίνητο αθλητή παρά στην εικόνα της απόλυτης μυϊκής δύναμης. Λόγω του γεγονότος ότι η καμπίνα των επιβατών είναι περίπου 15 εκατοστά χαμηλότερη σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα, το Monza διαθέτει έναν εκπληκτικά ευρύχωρο εσωτερικό χώρο και τον χώρος αποσκευών 500 lt.


Το μότο «Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια» της σχεδιαστικής μανιέρας δίνει μία ακόμη διάσταση στην αισθητική υλοποίηση. «Το Monza Concept είναι το όραμα της Opel για το μέλλον σε γνήσια μορφή» σχολιάζει ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Επίσης συνεχίζει μία μακρά παράδοση της Opel στην παρουσίαση επαναστατικών πρωτοτύπων στο ΙΑΑ. Άλλωστε, η Opel ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη που κατασκεύασε μία σχεδιαστική μελέτη την οποία παρουσίασε στο κοινό του ΙΑΑ το 1965».

Η σχεδίαση του πατώματος του Concept Monza επιτρέπει τον συνδυασμό με μια ποικιλία από κινητήρες. Το μοντέλο της  Φρανκφούρτης διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα με ένα range extender θερμικό κινητήρα, που χρησιμοποιεί CNG (Compressed Natural Gas). O νέος τρικύλινδρος 1.0 SIDI Turbo κινητήρας λειτουργεί ως range extender, αλλά χρησιμοποιεί φυσικό αέριο αντί για βενζίνη με σκοπό την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...