Toyota Yaris Cross ηλεκτρικό! - Πότε θα πωλείται;

Το Toyota Yaris Cross είναι το πρώτο σε πωλήσεις SUV στην Ελλάδα και τέταρτο συνολικά, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Τώρα το δημοφιλές μοντέλο θα γίνει και ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Η Toyota μπορεί να άργησε, όμως πλέον κάνει ξεκάθαρη στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μέχρι το 2026 θα φέρει στην Ευρώπη πέντε νέα μοντέλα. Έτσι, μαζί με το bZ4X που κυκλοφορεί ήδη, η ιαπωνική μάρκα θα έχει έξι επιλογές αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Θέλοντας να δώσει μια ιδέα για το μέλλον, ο κολοσσός της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσίασε ένα πρωτότυπο, το οποίο σχεδιαστικά έχει μεγάλη συγγένεια με το Yaris Cross, το πιο επιτυχημένο μοντέλο της μάρκας αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a0d384ec68dcf266d23cacb832133c45.jpg

Τι διαστάσεις θα έχει το ηλεκτρικό Toyota Yaris Cross;

Το πρωτότυπο B-SUV που παρουσίασε η Toyota ονομάζεται Urban SUV Concept. Πέρα από την εμφάνιση την οποία βλέπουμε στις φωτογραφίες, ένα στοιχείο που έχει γίνει γνωστό είναι οι διαστάσεις. Συγκεκριμένα, το μήκος είναι 4.300 mm, το πλάτος 1.820 mm και το ύψος 1.62 mm. Αυτές οι διαστάσεις το τοποθετούν λίγο πάνω από το Yaris Cross (μήκος 4.180 mm) και λίγο κάτω από το Corolla Cross (μήκος 4.460 mm).

Δείτε ακόμα: Τιμές και εκδόσεις του Toyota bZ4X στην Ελλάδα

Δικίνητο, τετρακίνητο και με δύο μπαταρίες το ηλεκτρικό Yaris Cross

Κάτι ακόμα που ξέρουμε για το Urban SUV Concept είναι ότι θα προσφέρεται σε έκδοση με κίνηση μόνο στον μπροστά άξονα, αλλά και σε μία έκδοση με τετρακίνηση. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη έκδοση θα έχει μόνο έναν ηλετροκινητήρα, τοποθετημένο στον μπροστά άξονα, ενώ η άλλη θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d1d6236273f8f61b9f81d517db632a93.jpg

Εκτός από τις διαφορές στη μετάδοση της κίνησης, η Toyota θα προσφέρει δύο επιλογές και στο μέγεθος της μπαταρίας, καθώς θα είναι διαθέσιμο με μία μικρότερη και μία μεγαλύτερη, ώστε να προσφέρει προσιτή τιμή αλλά και μεγάλη αυτονομία, ανάλογα με τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή.

Το μοντέλο που όπως όλα δείχνουν θα είναι το ηλεκτρικό Yaris Cross, θα παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με την έναρξη της εμπορικής πορείας του να γίνεται κάποια στιγμή μέσα στην ίδια χρονιά. Φυσικά οι τιμές είναι ακόμα άγνωστες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...