Πράσινος δακτύλιος κανονικά από 3/9

Ελεύθερα τα EURO5 και CO2 κάτω από 140g/km

  • -
  • -

Τελικά το μέτρο του Πράσινου Δακτυλίου θα ξεκινήσει κανονικά από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Η βασική διαφορά από τη μέχρι τώρα κατάσταση είναι ότι στον μικρό Δακτύλιο επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των ΙΧ με προδιαγραφές ρύπων EuroV ή νεώτερης, εφόσον εκπέμπουν λιγότερα από 140g/km. Δείτε το αναλυτικό άρθρο που έχουμε σχετικά με τον Πράσινο Δακτύλιο.

Για να βρείτε ποιά μοντέλα πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις μπορείτε μπείτε στη σελίδα της Σύνθετης Αναζήτησης στη βάση δεδομένων μας και να επιλέξετε στην κατηγορία Εκπομπές CO2 (gr/km) το σχετικό πεδίο "κάτω από 140".

Επίσης στον μικρό Δακτύλιο επιτρέπεται η κυκλοφορία υβριδικών ή κινούμενα αποκλειστικά με υγραέριο - τεχνολογίας Euro 4 ή νεότερης. Εδώ χρειάζεται προσοχή σε τυχόν παρανόηση καθώς επιτρέπονται να κυκλοφορούν όσα έχουν ταξινομηθεί με τη σχετική έγκριση τύπου ως υγραεριοκίνητα κι όχι αυτά στα οποία τοποθετήθηκε εκ των υστέρων σύστημα, έστω κι αν αυτό είναι εργοστασιακό.
Η Τροχαία θα κάνει ελέγχους βάσει της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφονται οι προδιαγραφές ρύπων και οι εκπομπές CO2, όμως μέσα σε ένα μήνα θα μπορούν να εκτυπώσουν ειδικό σηματάκι από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΚΑ ώστε ο έλεγχος της Τροχαίας να είναι πιο εύκολος. Το σήμα θα αποστέλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον δικαιούχο και κατόπιν θα το εκτυπώνει εκείνος με δική του ευθύνη. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται πόροι ενώ παράλληλα όποιος οδηγός από την περιφέρεια θελήσει να κινηθεί στο μικρό Δακτύλιο της Αθήνας και πληροί τις προϋποθέσεις εξαίρεσης από τα μονά-ζυγά θα παίρνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το σηματάκι.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι της τροχαίας θα γίνονται αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων στα πεδία «V.7» για το CO2 και στο «V.9» για την Περιβαλλοντική Κατηγορία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...