Update: Ξεχωριστή μάρκα VW για την Κίνα

Και το όνομα αυτής: KAILI

  • -
  • -

Όχι δεν σχετίζεται με την όμορφη εκπρόσωπο στο κοινοβούλιο μας αλλά αυτό θα είναι το όνομα της εταιρείας που θα χρησιμοποιήσει η VW για την Κινεζική αγορά. Η Kaili ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και προτάθηκε να είναι αυτή η μάρκα  «όχημα» για την Γερμανική εταιρεία σε πιο οικονομικά προϊόντα.

Ο όμιλος της VW μετά και από την είσοδο της SEAT στην Κινεζική αγορά σχεδιάζει να ιδρύσει ξεχωριστή μάρκα με το λογότυπο της οποία θα παράγονται οι φθηνές εκδόσεις για την τοπική αγορά. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο πωλήσεων και marketing της VW China κ. Weiming, ο όμιλος συζητά με την First Auto Works, την εταιρεία που συστάθηκε από κοινού με την Κινεζική κυβέρνηση, για τη δημιουργία μιας νέα μάρκας που να έχει άλλο logo από αυτό της VW.

Την πρακτική αυτή την έχουν εφαρμόσει κι άλλες εταιρείες που παράγουν αυτοκίνητα για την κινεζική αγορά, έτσι η GM και η Honda έχουν τις Baojun και τη Li Nian αντίστοιχα. Μάλιστα το 20% της τοπικής αγοράς αποτελείται από πολύ οικονομικά μοντέλα στα οποία η VW μέχρι τώρα δεν είχε απήχηση.

Η απόφαση για τη δημιουργία μίας νέας μάρκας που θα έχει στόχο την παραγωγή πολύ φθηνών μοντέλων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη VW καθώς οι πωλήσεις της πέρσι στην Κίνα έφτασαν τα 2 εκατ. αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 37,4% σε σχέση με το 2009.Το ύψος της επένδυσης που ετοιμάζεται αγγίζει τα 10,6 δισ. ευρώ ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδια επέκτασης.

Ακόμη κι αν δεν συμφωνήσει η Κινεζική πλευρά για τη δημιουργία της νέας μάρκας, οι πωλήσεις της VW προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν αν αυξάνονται μέχρι το 2018 και θα φτάσουν τα 4 εκατ. μονάδες. Ήδη ετοιμάζονται δύο επιπλέον εργοστάσια συναρμολόγησης που θα μπορούν να παράγουν το καθένα 300.000 αυτοκίνητα κατ’ έτος ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τις διογκούμενης κινεζικής αγοράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...