Για rafting στην Αθήνα

Το gocar.gr συμμετείχε στις «Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας 2011» κάνοντας rafting στο κέντρο της πόλης…

  • -
  • -

…εντάξει όχι ακριβώς στο κέντρο αλλά στα νότια προάστιά του, στο Ελληνικό. Εκεί που βρίσκεται από το 2004 μια από τις καλύτερες πίστες Kανόε-Καγιάκ παγκοσμίως, μια από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων που αποτελούν εθνική κληρονομιά. Εκεί που σύμφωνα με την εταιρεία, στην οποία έχει παραχωρηθεί η έκταση, υπάρχει το πλάνο να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Βαλκανίων. Βέβαια, το συγκεκριμένο σχέδιο έχει παραμείνει στα πλάνα, αφού έχουν καθυστερήσει οι σχετικές άδειες και η «συννενόηση» με το δημόσιο…Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο άμεσο μέλλον…

Ας μείνουμε όμως στο παρόν. Στην πίστα του Ελληνικού, η οποία φιλοξενεί αυτές τις μέρες την εκδήλωση «Ημέρες Άθλησης & Ψυχαγωγίας 2011», παρέχοντας τη δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με αθλήματα και δραστηριότητες που έβλεπε μέχρι τώρα μόνο στα ελληνικά ποτάμια.

Έχοντας επισκεφτεί αρκετά από αυτά για rafting σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα έλεγα ότι κατά την επίσκεψη του gocar.gr στην πίστα, μου έλειψε το φυσικό τοπίο. Αυτό που στα διαλείμματα των ήρεμων νερών σε κάνει να χαζεύεις και να αλλάζεις παραστάσεις. Αντίθετα, σ’ αυτά τα διαλλείματα της πίστας του Ελληνικού, παίρνεις με τη βάρκα το «ασανσέρ» που θα σε οδηγήσει ξανά για μια ακόμα συναρπαστική διαδρομή στην πίστα.

Όμως την έλλειψη αυτήν της φυσικής ομορφιάς την ξεχνάς μόλις έρθει η ώρα για κουπί. Τις στιγμές εκείνες που η αδρεναλίνη ανεβαίνει, τις στιγμές που θες να νικήσεις με το πλήρωμα της βάρκας σου το ποτάμι. Νερό θα φας πολύ, είναι αναπόφεκτο. Ακόμα και αν καταφέρεις να κρατηθείς μέσα στη βάρκα, δεν το γλυτώνεις. Επαφή με το νερό, με όλες τις αισθήσεις, πραγματικά.

Οι συνθήκες στην πίστα είναι άψογες. Από όλες τις απόψεις. Από τις εγκαταστάσεις προετοιμασίας που σου παρέχουν ένα πιο ζεστό περιβάλλον από αυτό που προσφέρουν αρκετές αντίστοιχες εγκαταστάσεις στα ελληνικά ποτάμια. Από το επίπεδο της δυσκολίας της πίστας που μπορεί να συγκινήσει είτε ένα σχετικά έμπειρο στο rafting είτε κάποιον που θα έρθει πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα. Και από το επίπεδο ασφάλειας, καθώς ακόμα και περιμετρικά από την πίστα, σε διάφορα σημεία, υπάρχουν άνθρωποι της εταιρείας έτοιμοι να επέμβουν για να περισυλλέξουν κάποιο «ναυαγό»… Το «προστατευμένο» αυτό περιβάλλον της πίστας, παρέχει τη δυνατότητα στο Ελληνικό Πάρκο να μπορεί να «φιλοξενήσει» με ασφάλεια στις βάρκες του ακόμα και μικρά παιδιά, ηλικίας από 12 ετών, αποτελώντας έναν εξαιρετικό προορισμό εκτόνωσης για τη βόλτα της Κυριακής σε μια οικογένεια.

Πόσο θα σου κοστίσει η συμμετοχή; Τριάντα ευρώ το άτομο, για πέντε κατεβάσματα της πίστας, συνολικής διάρκειας, περίπου μιας ώρας. Ποσό όχι ευκαταφρόνητο αλλά ούτε και απαγορευτικό για κάποιον που θέλει να το δοκιμάσει (μια αντίστοιχη δραστηριότητα σε κάποιο ελληνικό ποτάμι κοστίζει περίπου 50 ευρώ, κόστος που ανεβαίνει με τα οδοιπορικά σου).

Αν θες να το δοκιμάσεις και εσύ, οι «Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας 2011» θα κρατήσουν μέχρι τις 17 Απριλίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...