Βραβείο "Future Car" για Golf blue-e-motion

Απονεμήθηκε από το Royal Automobile Club του Λονδίνου

  • -
  • -

Το Volkswagen Golf blue-e-motion κέρδισε την 1η  θέση στον θεσμό “Future Car Challenge”

διανύοντας 92 χιλιόμετρα από την πόλη του Μπράϊτον μέχρι το Λονδίνο. Το βραβείο παρέλαβε ο νικητής οδηγός Jim Holder, Διευθυντής του περιοδικού “What Car”. Το πρωτότυπο Golf blue-e-motion χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων και με αυτονομία 160 χιλιομέτρων καλύπτει τα 0-100 km/h σε 11,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τα 135 km/h. Το ηλεκτρικό Golf θα βγει στην παραγωγή το 2013.

Ο θεσμός “Future Car Challenge” διοργανώθηκε για πρώτη φορά εφέτος από το Royal Automobile Club του Λονδίνου στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 60 ηλεκτρικά, υβριδικά, χαμηλής κατανάλωσης και ρύπων αυτοκίνητα, ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και μοτοσυκλέτες από όλες τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στην δοκιμασία εκτός του ηλεκτρικού Golf, εντυπωσίασαν επίσης ένα Golf κι ένα Polo Blue

Motion με κινητήρες TDI που παραμένουν η σίγουρη εναλλακτική λύση στα υβριδικά συστήματα. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον τωρινό κάτοχο του Guinness World Records 2010 – του Passat BlueMotion που κάλυψε απόσταση 2.463,91 χιλιομέτρων με μόνο ένα ρεζερβουάρ. Ο 1.6 λίτρων TDI κινητήρας των 105 ίππων κατανάλωσε μόνο 3,13 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...