Ο Musk στα πρόθυρα χρεοκωπίας

Αλήθεια ή τρυκ του ιδιοκτήτη της Tesla;

  • -
  • -

Αν ο Elon Musk ήταν ειλικρινής στο δικαστήριο για το διαζύγιο που ζήτησε από τη σύζυγό του, τότε η περιουσία του θα αποτελεί μια όμορφη ανάμνηση σε λίγο καιρό.

Το περιοδικό Fortune τον κατατάσσει στη 12η θέση μεταξύ των 40 πλουσιοτέρων του πλανήτη με περιουσία 1,5 δισ. δολάρια, όντας μεγαλομέτοχος σε τρεις επιχειρήσεις: την Tesla, τη SolarCity και την SpaceX. Τόσο η SpaceX όσο και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla όμως είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, χωρίς κέρδη. Αυτό που ανεπίσημα γνωρίζουμε για την Tesla, είναι πως πουλάει 20-30 Roadster το μήνα κάνοντας τζίρο λιγότερα από 4 εκατ. δολάρια, ενώ ταυτόχρονα έχει και κάποια έσοδα από τις μπαταρίες που παρέχει στην Daimler για το ηλεκτρικό Smart.

Όπως δήλωσε ο Musk, έχει μηνιαία έξοδα της τάξης των 200.000 δολαρίων το μήνα, τη στιγμή που τα έσοδά του να είναι μόλις $ 8.255, πιθανότατα από τους μισθούς ως CEO στις Tesla και SpaceX. Οι δε αποταμιεύσεις του ανέρχονται σε μόλις 650.000 δολάρια σε μετρητά. Ισχυρίζεται μάλιστα πως παίρνει προσωπικά δάνεια από φίλους για να τα βγάλει πέρα.

Περιττό να πούμε ότι η γυναίκα του, Justine Musk, έχει λίγο διαφορετική άποψη για τα οικονομικά της οικογένειας, απαιτώντας για το διαζύγιο ένα σπίτι, τα έξοδα διατροφής των πέντε παιδιών τους, 6 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, το 10% των μετοχών της Tesla, το 5% των μετοχών της SpaceX κι ένα ολοκαίνουριο Tesla Roadster -για να κυκλοφορεί με στυλ αλλά χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον να υποθέσουμε, ή ως ανάμνηση των ταξιδιών με τον μέλλων πρώην άντρα της;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...