Ένα ηλεκτρικό μόνο για την Αφρική (vid)

Δεν είναι πολυτελές, αλλά παίρνει άριστα στην πρακτικότητα

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση είναι η τάση στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με κύριο στόχο τον περιορισμό των ρύπων. Η περίπτωση του aCar, του πρωτότυπου που κατασκεύασε το Πολυτεχνείο του Μονάχου (TUM), είναι εντελώς διαφορετική. Προορισμός του δεν είναι οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι μίας μεγαλούπολης αλλά οι χωμάτινες και βραχώδεις επιφάνειες στην Αφρική. Μάλιστα το καλοκαίρι ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης στη Γκάνα.

Το ευρωπαϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να το δει από κοντά στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Στόχος του TUM είναι η γραμμή παραγωγής να βρίσκεται σε χώρα της Αφρικής, ώστε η τελική του τιμή να διατηρηθεί κάτω από τα 10.000 ευρώ. Το aCar μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί από φορτηγό μεταφοράς αγαθών σε επιβατικό όχημα, με δύο πάγκους στο πίσω μέρος.

Το μήκους του είναι 3,7 μέτρα και το βάρος του 800 kg. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 1.000 kg και οι μπαταρίες των 20 kWh χαρίζουν αυτονομία 80 km. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 60 km/h, επαρκή αν αναλογιστούμε τους «δρόμους» στους οποίους θα κινείται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...