Οι 7 πιο παράξενοι δρόμοι του κόσμου

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που μας κάνουν εντύπωση (ειδικά στην Ελλάδα)

  • -
  • -

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 7 από τους πιο παράξενους δρόμους στον κόσμο, που σε προκαλεί να ταξιδέψεις μέχρι σε εκείνο το σημείο και να το δεις με τα ίδια σου τα μάτια. Δρόμοι με φάρδος σχεδόν 100 μέτρα και κυκλικοί κόμβοι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς μπορεί κάποιος να μην μπερδεύεται είναι κάποια από τα στοιχεία που δίνουμε συγχαρητήρια σε αυτούς που δεν κάνουν λάθος.

 

1.State Street, Bristol, Virginia (και Tennessee)
Η State Street είναι ο δρόμος που χωρίζει δύο Πολιτείες της Αμερικής. Έτσι, η κίτρινη διαχωριστική γραμμή χωρίζει το βόρειο κομμάτι που ανήκει στη Virginia και το νότιο στο Tennessee. Για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι έφτασε στο σωστό σημείο, υπάρχουν κολωνάκια στον δρόμο.



2.Ebenezer
Place, Σκωτία

Υπάρχουν στενοί δρόμοι, αλλά ένας τόσο κοντός δρόμος βρίσκεται μόνο στην πόλη Wick, στη Σκωτία. Η Ebenezer Place έχει μήκος μόλις 2,07 μέτρα, αφήνοντας μηδενικό περιθώριο για να χωρέσει οτιδήποτε. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το bistro του ξενοδοχείου MacKays να χτίσει σε αυτό το ιδιαίτερο σημείο, στη διασταύρωση River και Union.



3.9 de
Julio Avenue, Αργεντινή

Οι 12 λωρίδες του 9 de Julio Avenue αποτέλεσαν το φαρδύτερο δρόμο στον κόσμο στη δεκαετία του 80. Οι τουρίστες που ενδιαφέρονται για τα αξιοθέατα του Buenos Aires, αρκετοί έχουν την περιέργεια να δουν από κοντά και τον μεγάλο δρόμο, που για να τον διασχίσεις χρειάζεται να περάσεις 3 φανάρια και σχεδόν 100 μέτρα.



4.Baldwin
Street, Νέα Ζηλανδία

Ο πιο απότομος δρόμος βρίσκεται στην πόλη Dunedin στη Νέα Ζηλανδία και η κλίση του φτάνει το 35%. Μπορεί η Canton Avenue στο Pittsburgh να νικάει στο νούμερο, ωστόσο η Baldwin Street κερδίζει σε στιλ. Ο συγκεκριμένος δρόμος φιλοξενεί την ετήσια εκδήλωση «ο αγώνας της καραμέλας» και σπίτια σε όλο το μήκος της οδού που φτάνει τα 330 μέτρα.



5.Lombard Street, San Fransisco

Όταν ο δρόμος ήταν υπό κατασκευή, η κλίση των 27% ήταν σχεδόν απαγορευτική για την άνετη κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Έτσι, προστέθηκαν 8 φουρκέτες για να μειωθεί η κλίση στο 16%. Η Lombard Street διακρίθηκε για τον πρώτο αστικό δρόμο στον κόσμο με τόσες απανωτές στροφές. Πολλοί τουρίστες συναντούν τον μονόδρομο με την κατάβαση να γίνεται με όριο τα 5 μίλια ανά ώρα.



6.Maeklong
, Ταϊλάνδη

Ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Bangkok βρίσκεται στην αγορά Maeklong. Εκεί εκτός από τα αυτοκίνητα και το τραμ που περνάει (!), υπάρχουν και η αγορά που είναι κυριολεκτικά πάνω στις γραμμές. Κάθε φορά που χτυπάει το καμπανάκι, σημαίνει συναγερμός και πανικόβλητοι οι μικροπωλητές μαζεύουν το «μαγαζί» τους για να μην παρασυρθεί από τον συρμό. Μετά, όλα επιστρέφουν σε φυσιολογική ροή.



7.Μαγικός κυκλικός κόμβος, Αγγλία

Έχει 5 σημεία εισόδου, ωστόσο υπάρχουν και περισσότερες νησίδες από τη μία που έχουμε συνηθίσει όταν αποκαλούμε κάτι κυκλικό κόμβο. Αν και ο εσωτερικός κόμβος πηγαίνει σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού, όλα τα «περίχωρα» πηγαίνουν αντίθετα (;)

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...