Αυτός είναι ο δρόμος με τις περισσότερες στροφές στον κόσμο!

Η έννοια του «φιδίσιου» δρόμου αποτυπώνεται πλήρως σε αυτή την περίπτωση. Έχει προβληθεί πολύ στη μικρή και μεγάλη οθόνη, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πανέμορφος.

  • -
  • -

Αν σας αρέσουν μόνο οι ευθείες και κουράζεστε όταν έρχεται η στιγμή να στρίψετε το τιμόνι, τότε μην περάσετε ούτε… κοντά από την Lombard Street. Πρόκειται για τον δρόμο με τις περισσότερες στροφές ανά 100 μέτρα στον κόσμο, καθώς αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από κατηφορικές, διαδοχικές φουρκέτες. Ονομάζεται και «κορδέλα» λόγω της χάραξης και το συγκεκριμένο κομμάτι, έχει μήκος μόλις 145 μέτρα. Τα οποία φαίνονται… τριπλάσια λόγω των 10 στροφών.

Ο δρόμος με τις περισσότερες στροφές βρίσκεται στις ΗΠΑ

Στην περίπτωση που το σκηνικό σας μοιάζει γνώριμο, ακόμη κι αν δεν έχετε πάει ποτέ στις ΗΠΑ, είναι επειδή η Lombard Street έχει προβληθεί πάρα πολύ σε ταινίες, αλλά και αμερικάνικες σειρές. Αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής και πολλοί, περνούν από αυτόν μόνο για να βιώσουν την εμπειρία. Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο και οδηγεί στην πασίγνωστη γέφυρα Golden Gate Bridge.

Δείτε ακόμη: Αυτός είναι ο πιο ανηφορικός δρόμος του κόσμου!

Τα σπίτια στην Lombard Street είναι πανάκριβα λόγω της φήμης που απέκτησε αυτή η γειτονιά, γεγονός που οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ίδιο το δρόμο. Ανεξάρτητα αν σας αρέσουν ή όχι οι στροφές, δεν μπορείτε να διαφωνήσετε στο κομμάτι της αισθητικής. Με αντικειμενικά κριτήρια, η οδός είναι πανέμορφη από όπου κι αν την κοιτάξεις.

Η χάραξη προκαλεί συναίσθημα εντυπωσιασμού στον παρατηρητή, όπως και το γεγονός ότι λόγω της κατηφορικής κλίσης, από το κατώτερο σημείο μπορείς να διακρίνεις το ανώτερο. Τα μεγάλα παρτέρια με τα λουλούδια, τα καλαίσθητα σπίτια που βρίσκονται τριγύρω και η μαγευτική θέα προς την πόλη ολοκληρώνουν το πακέτο. Είπαμε, είναι από τους δρόμους που έχουν προβληθεί περισσότερο σε ταινίες και προσελκύει πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...