«Τρίκυκλο» Fiat 500 στο Nurburgring (video)

Για την ακρίβεια έχει τέσσερις τροχούς με τους πίσω να είναι τοποθετημένοι σε "παράλογα" κοντό μετατρόχιο

  • -
  • -

Στο Nurburgring παρελαύνουν πολλά αυτοκίνητα, γρήγορα αλλά και ιδιαίτερα από κάθε άποψη. Στο βίντεο του θέματος μπορείτε να δείτε αρκετά από αυτά, με ένα Fiat 500 να κλέβει τις εντυπώσεις χάρη στο μικρό πίσω μετατρόχιο που φέρνει τους τροχούς τόσο κοντά, που μοιάζουν από μακριά να είναι ένας και το αυτοκίνητο τρίκυκλο.

Μάλιστα κοιτώντας το από το πλάι διακρίνεις τους τροχούς οι οποίοι είναι όμως ζωγραφισμένοι στο κενό των θόλων. Η μετατροπή στοίχισε περίπου 4.500 με 5.000 ευρώ κάτι που το κάνει και ιδιαίτερα ακριβό. Αυτή η περίεργη κατασκευή ονομάζεται Ellenators και δεν έγινε για πλάκα, αλλά στην προσπάθεια ενός νεαρού 16 ετών κάτοικου Γερμανίας να το κάνει νόμιμο για κυκλοφορία στο δρόμο.

Κανονικά θα μπορούσε να οδηγήσει μετά τα 18, όταν θα μπορούσε να αποκτήσει άδεια οδήγησης, αλλά με τις συγκεκριμένες μετατροπές να περιορίζουν το πίσω μετατρόχιο σε μήκος μικρότερο από τα 46 εκατοστά. Οι κανονισμοί επιτρέπουν τη χρήση ενός ή δύο τροχών, αρκεί το πλάτος να είναι εντός των προαναφερθέντων ορίων. Επιπλέον ο κινητήρας επιτρέπεται να αποδίδει μόλις 20 ίππους και η μέγιστη ταχύτητα πρέπει να περιορίζεται στα 90 km/h.

Αυτές δεν είναι ταχύτητες που θα βάλουν φωτιά στο Nurburgring αλλά σίγουρα ο νεαρός δείχνει θάρρος και θέληση και αναμφίβολα θα βγει κερδισμένος από την επανάληψη, μαθαίνοντας την πίστα τέλεια για μελλοντική χρήση με ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο.

[Video: TOP Nürburgring Videos]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...