Στη Γενεύη η Bugatti Chiron των 1.500 ίππων

Ο διάδοχος της Veyron ετοιμάζεται και θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης τον Φεβρουάριο

  • -
  • -

Στις αρχές του 2016 και στην έκθεση της Γενεύης θα κάνει την επίσημη πρώτη της η νέα Bugatti Chiron, όπως και επίσημα θα ονομάζεται. Το όνομά της προέρχεται από έναν οδηγό αγώνων της φίρμας από τη δεκαετία του ’20. Η εταιρεία τονίζει ότι πρόκειται για ένα από τους κορυφαίους οδηγούς της εποχής του, το όνομα του οποίου συνδέεται άμεσα με την ιστορία της Bugatti.

Η Chiron, σύμφωνα με την Bugatti θα είναι το ισχυρότερο, το πολυτελέστερο, αλλά και το πιο ξεχωριστό αυτοκίνητο στον κόσμο. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο και σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν κυκλοφορήσει και θέλουν το νέο μοντέλο της Bugatti να αποδίδει 1.500 ίππους και 1.500 Nm ροπής από έναν κινητήρα 8,0 λίτρων W16 με τέσσερα τούρμπο.

Για τη μετάδοση θα φροντίζει έναν ειδικά εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG με επτά σχέσεις, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να έρχεται σε 2,3 sec και το 0-300 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 15 sec. Το άκρως εντυπωσιακό θα είναι όπως και στην προηγούμενη γενιά, η τελική ταχύτητα, η οποία αυξήθηκε και θα φτάνει τα 470 ίσως και τα 480 km/h!

Λίγους μήνες πριν, στην έκθεση της Φρανκφούρτης η εταιρεία μας έκανε την αποκάλυψη της Bugatti Vision Gran Turismo (φωτογραφίες), ενός εικονικού μοντέλου, με… σάρκα και οστά, το οποίο ενδεχομένως να προϊδεάζει για την αισθητική της επερχόμενης Chiron. Η παραγωγή της θα περιοριστεί στις 500 μονάδες, μαζί με την ανοιχτή έκδοση, η οποία θα έρθει αρκετά αργότερα, μέσα στο 2018, με τις 100 να έχουν καπαρωθεί ήδη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...