Το νέο Renault Megane με κάθε λεπτομέρεια

Έκανε πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη και τώρα η Renault μας δίνει όλες του τις λεπτομέρειες

  • -
  • -

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο Megane μεγάλωσε κατά 64 mm, ενώ τα μετατρόχια εμπρός και πίσω αυξήθηκαν 47 και 39 mm αντίστοιχα, με το μεταξόνιο να είναι επίσης μακρύτερο κατά 28 mm, ενώ η μόνη διάσταση που μειώθηκε είναι το ύψος (-25 mm).

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις βενζίνης, TCe 100 PS, SCe 115 PS, TCe 130 PS και TCe 205 PS. Όσον αφορά τους diesel οι επιλογές είναι πέντε, dCi 90 PS, dCi 110 PS, dCi 130 PS και dCi 165 PS. Η πιο σπορ πλευρά του μοντέλου υπογραμμίζεται από τις εκδόσεις GT-Line, με πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, εξατμίσεις χρωμίου, και πιο σφιχτή ανάρτηση, μερικά από τα στοιχεία που την καθιστούν ξεχωριστή.

Διατίθεται αποκλειστικά με τον τούρμπο κινητήρα των 1,6 λίτρων με τους 205 ίππους και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις και ανάρτηση εξελιγμένη από τη Renault Sport. Επίσης, χρησιμοποιεί τετραδιεύθυνση, 4Control, όπως την ονομάζει η Renault, ένα σύστημα που στρίβει και τους πίσω τροχούς, υπολογίζοντας τη γωνία του τιμονιού 100 φορές το δευτερόλεπτο.

Πιο συγκεκριμένα, με ταχύτητα κάτω από τα 80 km/h στη λειτουργία Sport και κάτω από τα 60 km/h στα άλλα προγράμματα, οι πίσω τροχοί στρίβουν σε αντίθετη φορά από αυτή του τιμονιού, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια στους χειρισμούς, αλλά και πιο σπορ αίσθηση συνολικά. Με ταχύτητες πάνω από αυτές που προαναφέραμε, οι τροχοί του πίσω άξονα στρίβουν με την ίδια φορά των εμπρός, προσφέροντας αυξημένη σταθερότητα και αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, οι Γάλλοι έδωσαν έμφαση στην άνεση, συνδυάζοντας υλικά υψηλής ποιότητας για την κατασκευή των καθισμάτων, έτσι ώστε να προσφέρουν κορυφαία άνεση και στήριξη στο σώμα οδηγού και επιβατών. Επίσης και όσον αφορά την τεχνολογία, διαθέσιμη είναι μια μεγάλη οθόνη 8,7 ιντσών, με αυξημένες δυνατότητες σύνδεσης, αλλά και αναγνώριση φωνής. Το νέο Renaule Megane θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τις αρχές του 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...