Το νέο Megane σε έκδοση plug-in hybrid με μέση κατανάλωση 1,3 lt/100 km

Έναρξη πωλήσεων το καλοκαίρι για την έκδοση Estate, από το 2021 το hatchback

  • -
  • -

Ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας της Renault περιλαμβάνει το λανσάρισμα του Megane E-Tech Plug-in. Βρεθήκαμε στο Παρίσι και είδαμε από κοντά την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του compact μοντέλου, το οποίο θα κυκλοφορήσει τόσο σε wagon όσο και σε hatchback αμάξωμα.

Το Megane E-Tech Plug-in κάνει χρήση του ατμοσφαιρικού τετρακύλινδρου 1.6 και δύο ηλεκτροκινητήρων, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 160 ίππων. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 9,8 kWh και εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 50 km σε μεικτό κύκλο και 65 km στην πόλη (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP), σε ταχύτητες έως 135 km/h. Η εκπομπή CO2 είναι μόλις 30 g/km (σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις), κάτι που σημαίνει ότι το υβριδικό Megane θα έχει φορολογικά οφέλη ως εταιρικό αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ CLIO ΚΑΙ CAPTUR

Αρχικά η υβριδική έκδοση θα λανσαριστεί με το Megane Estate το προσεχές καλοκαίρι, ενώ στις αρχές του 2021 θα είναι διαθέσιμο και το hatchback μοντέλο.

Το Megane εξοπλίζεται με νέο κόκπιτ αλλά και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με διαγώνιο 10,2 ιντσών, ενώ στην οθόνη αφής των 9,3 ιντσών εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες του συστήματος πολυμέσων EASY LINK. Τα συστήματα Motorway και Traffic Assistant προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Καλύτερη ορατότητα και ξεκούραστη οδήγηση προσφέρουν οι προβολείς Pure Vision LED.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...