5 μεταχειρισμένα οικογενειακά diesel έως 9.000 €

Οικονομικά στην απόκτηση, ολιγαρκή σε καύσιμο και με πολύ χαμηλά πάγια έξοδα. Τα συγκεκριμένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα συνδυάζουν χώρους με ελάχιστο κόστος!

  • -
  • -

Πολλές φορές, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καλούνται να εξυπηρετήσουν διάφορες ανάγκες λόγω της χαμηλότερης τιμής τους, αλλά και της άμεσης διαθεσιμότητας. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι, καθώς ένα diesel οικογενειακό βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα.

Σχετικά οικονομικό στην απόκτησή του, με χαμηλή κατανάλωση για ταξίδια χωρίς άγχος, ενάντια στις αυξημένες τιμές των καυσίμων. Το τελευταίο διάστημα τα μεταχειρισμένα έχουν ανεβάσει τις τιμές τους, λόγω της συνεχόμενης αύξησης στους τιμοκαταλόγους των καινούργιων μοντέλων, αλλά και της περιορισμένης διαθεσιμότητας σε κάποια μοντέλα. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα για να τα αποκτήσει, όμως και πάλι αποδεικνύεται συμφέρουσα αγορά.

Παρακάτω συγκεντρώνουμε πέντε μεταχειρισμένα diesel οικογενειακά με «ταβάνι» τις 9.000 €. Τα περισσότερα από αυτά αγγίζουν την ηλικία των δέκα ετών, οπότε είναι φυσιολογικό να έχουν και αρκετά χιλιόμετρα. Βασική προϋπόθεση για όσους ψάχνουν τέτοιο όχημα, είναι να το ελέγξουν διεξοδικά και να επιλέξουν εκείνο που έχει συντηρηθεί καλύτερα, για να αποφευχθούν οι μεγαλύτερες ζημιές στη συνέχεια. Έτσι, θα απολαύσουν με τον καλύτερο τρόπο την χαμηλή κατανάλωση και τα χαμηλά έξοδα, όπως τα ελάχιστα (ή και μηδενικά) τέλη κυκλοφορίας. Ακολουθεί η λίστα, σε αλφαβητική σειρά!

Citroen C4 2013

Ασφαλές, σύγχρονο και σε καλές τιμές, το Citroen C4 είναι μια περίπτωση οικογενειακού αυτοκινήτου που αξίζει την προσοχή του ενδιαφερόμενου. Ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 1.6 HDi ήταν διαθέσιμος σε διάφορες ιπποδυνάμεις, ανάλογα τη χρονολογία, ενώ γενικά, αποδείχθηκε και ιδιαίτερα αξιόπιστος. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρεις στις περισσότερες εκδόσεις του γαλλικού μικρομεσαίου. Κάποια μεταγενέστερα C4 με τον νέο 1.6 BlueHDi, έχουν και μηδενικά τέλη, όμως είναι συνήθως ακριβότερα.

Ford Focus 2012

Το επιτυχημένο Ford Focus τρίτης γενιάς είναι λίγο πιο δύσκολο να το βρει κανείς σε τόσο χαμηλή τιμή μεταχειρισμένου, όμως υπάρχουν αρκετές προτάσεις, έστω και με περισσότερα χιλιόμετρα. Ο 1.5 TDCi πετρελαιοκινητήρας είναι turbo και τετρακύλινδρος, ενώ χαρίζει αξιοπρεπείς επιδόσεις στο μικρομεσαίο μοντέλο λόγω της ροπής του, ακόμη και στην εκδοχή με τους 95 ίππους. Το παραδοσιακό πλεονέκτημα του Ford Focus, είναι η συμμετοχική οδική συμπεριφορά του.

Opel Astra 2014

Το Opel Astra J, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη γενιά του μοντέλου, ήταν ένα μικρομεσαίο με πολύ καλές πωλήσεις στην Ελλάδα. Οι πετρελαιοκινητήρες γνώρισαν μεγάλη απήχηση, καθώς ήταν η πρώτη γενιά που λανσαρίστηκε ύστερα από την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο 1.3 CDTI των 95 ίππων ήταν αυτός που κυκλοφόρησε περισσότερο. Λίγο ψηλότερα σε χρήματα, υπάρχουν και εκδόσεις με τον πολύ αξιόπιστο και ισχυρότερο 1.7 CDTI.

Renault Megane 2013

Πάντα επίκαιρο σχεδιαστικά, με πρωτότυπες τεχνολογίες και ανταγωνιστικές τιμές, το Renault Megane ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της μικρομεσαίας κατηγορίας. Με τον turbo τετρακύλινδρο 1.5 dCi, οι πωλήσεις του ήταν αξιόλογες. Στην αγορά μεταχειρισμένων υπάρχουν πολλά τέτοια μοντέλα, κυρίως στην έκδοση με τους 110 ίππους που ήταν και η δημοφιλέστερη. Και εδώ, υπάρχουν αρκετά diesel Megane με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Skoda Rapid 2014

Θέλοντας να δώσει ακόμη μια, μικρότερη επιλογή από το Octavia, η Skoda λάνσαρε το Rapid. Το γνωρίσαμε κυρίως στη sedan εκδοχή του και ξεχώριζε χάρη στο πολύ καλό value for money και τους παραδοσιακά εξαιρετικούς χώρους που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Skoda. Ο τετρακύλινδρος turbo πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI με τους 105 ίππους ταίριαζε πολύ καλά στο οικονομικό προφίλ του αυτοκινήτου, ενώ κατάφερνε να κινεί με αξιοπρέπεια το σχετικά ελαφρύ αμάξωμα. Οι τιμές του σήμερα ως μεταχειρισμένο, είναι αρκετά δελεαστικές.