Νέα BMW M4 GTS με 500 PS (+VIDEO)

Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 700 μονάδες

  • -
  • -

Η BMW αποκάλυψε την, για πολλούς αντι-Giulia, Μ4 GTS και πρόκειται να παρουσιαστεί αυτό το μήνα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η BMW M4 GTS αυξάνει τις δυνατότητες της «απλής» M4 και αποτελεί ένα υψηλής τεχνολογίας δημιούργημα. Η ισχυρή Μ4 έχει δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις εξωτερικά και συγκεκριμένα φέρει ένα άκρως αγριεμένο body kit, ενώ έχουν τοποθετηθεί ρυθμιζόμενα αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει η ρυθμιζόμενη ανθρακονημάτινη «φτερούγα». Ακόμα, η ειδική έκδοση της Μ4 φοράει ανθρακονημάτινο διαχύτη, ο οποίος φιλοξενεί τις απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο. Τα εμπρός φώτα έχουν εξοπλιστεί με τεχνολογία LED και OLED για τα πίσω, κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Το εσωτερικό του είναι πανομοιότυπο με την «απλή» Μ4, με εξαίρεση τα πίσω καθίσματα με σκοπό τη μείωση του συνολικού βάρους του μοντέλου. Με στόχο αυτό, η BMW αφαίρεσε και τα εσωτερικά χερούλια στις πόρτες και πλέον υπάρχουν ιμάντες, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί εκτενέστερα το υλικό CFRP (carbon-fiber-reinforced plastic). Επιπρόσθετες αναβαθμίσεις που έγιναν είναι και το σύστημα πέδησης, με τα φρένα να είναι κεραμικά και οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες του τμήματος Μ. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν και το πακέτο Clubsport, το οποίο μεταξύ άλλων, έρχεται με πορτοκαλί roll bar, 6 σημείων ζώνες (4+2) και έναν πυροσβεστήρα.

Ας περάσουμε όμως στο «ζουμί» της υπόθεσης, που είναι η «καρδιά» της ισχυρής Μ4. Ο 6κύλινδρος  3λιτρος TwinPower κινητήρας παραμένει ενώ εξοπλίστηκε με το νέο σύστημα ψεκασμού νερού, αυξάνοντας την ιπποδύναμη στους 500 ίππους και 600 Nm ροπής. Το μοτέρ είναι συνδεδεμένο με το αυτόματο Μ DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και επιτρέπει στο δυνατό coupe να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 3,8 sec με την τελική ταχύτητα να είναι 305 km/h. Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε και τον χρόνο που χρειάστηκε η M4 GTS να ολοκληρώσει έναν γύρο στο Nurburgring και είναι 7.28:00 λεπτά.

Όσο για την τιμή, η BMW κρατάει σιγή ιχθύος, αλλά ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσει σε 700 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...