Επίσημα το ανανεωμένο Fiat 500

Το ανανεωμένο 500άρι έρχεται μετά από 8 χρόνια με μια πιο… φρέσκια εμφάνιση

  • -
  • -

Μετά τη χθεσινή διαρροή, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει διαδικτυακά το ανανεωμένο Fiat 500, το οποίο θα κάνει την επίσημη παρουσίασή του αύριο.

Παρά το γεγονός ότι η Fiat χαρακτηρίζει το 500 της ως νέο μοντέλο, στην ουσία το χαριτωμένο αυτοκίνητο πόλης αποτελεί μία facelift εκδοχή, η οποία καθυστέρησε ακριβώς 8 χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν 1.800 αλλαγές στο μικρό μοντέλο, κάτι βέβαια που είναι σχετικά δύσκολο να εντοπιστούν αλλά θα επικεντρωθούμε στις σημαντικότερες. Ξεκινώντας από το εξωτερικό, όπως είχαμε διακρίνει και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, έχει αλλάξει στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα κοντά στη γρίλια η σχεδίαση και έχουν προστεθεί χρωμιωμένα φιλέτα για την Lounge έκδοση, ενώ διαθέτει και νέα πιο δυναμικά φανάρια. Συγκεκριμένα, στα φώτα πορείας έχουν αλλάξει τα γραφικά, ενώ τα μικρά φώτα έχουν μεγαλώσει ελάχιστα για να φιλοξενήσουν τα κυκλικά LED (φώτα ημέρας). Αλλαγή φαναριών έχουμε και στο πίσω τμήμα του ανανεωμένου μοντέλου, τα οποία είναι πιο σύγχρονα και μοντέρνα μιας και έχουν κυκλικό σχήμα και τεχνολογίας LED. To 500 facelift πατάει σε νέες 15 και 16 ιντσών ζάντες αλουμινίου και διαθέτει πλέον περισσότερες επιλογές από τη χρωματική παλέτα, καθώς και εξατομίκευσης.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει η 5 ιντσών οθόνη αφής για την έκδοση Lounge, ενώ βρίσκεται εγκατεστημένο το νέο infotainment σύστημα Uconnect. Μικρές σχεδιαστικές αλλαγές έχουμε και στα πλήκτρα επάνω στο τιμόνι, καθώς και στα καθίσματα, τα οποία είναι αρκετά πιο εργονομικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Από μηχανολογικής άποψης, το ανανεωμένο 500άρι διαθέτει κινητήρες, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 και συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων, καθώς και με το αυτόματο Dualogic robotized κιβώτιο. Κατά το λανσάρισμα, θα εφοδιάζεται με τον 1.2 των 69 ίππων και με τον 0.9 TwinAir των 85 και 105 ίππων με κατανάλωση από 3,8 lt / 100 km και εκπομπές ρύπων  90 gr/k CO2 . Αργότερα, στη γκάμα των κινητήρων του θα προστεθεί και ο 1.2 «Eco» των 69 PS και ο πετρελαιοκινητήρας 1.3 Multijet II 95 PS.

Τέλος, οι πωλήσεις του ανανεωμένου Fiat 500 έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο 2015.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...