Μπόνους έως 10.000 ευρώ για τα ηλεκτρικά

Η Γαλλία έχει προγραμματίσει να πριμοδοτήσει την ανταλλαγή ενός ντίζελ παλιάς τεχνολογίας με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι και με 10.000 ευρώ

  • -
  • -

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι στη Γαλλία σταδιακά θα θεσπιστούν φόροι που θα απομακρύνουν το κοινό από τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα και παράλληλα κίνητρα που θα το ωθούν στα ηλεκτροκίνητα. Σύμφωνα με το Γάλλο Υπουργό ενέργειας, η κυβέρνηση θα πριμοδοτεί μέχρι και με 10.000 ευρώ την ανταλλαγή ενός ντίζελ παλιάς τεχνολογίας με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κι όταν λέμε «παλιάς τεχνολογίας» εννοούμε αυτοκίνητα ηλικίας 13 ετών και πλέον, χωρίς φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων. Γι’ αυτό το λόγο, ο φόρος στο ντίζελ θα αυξηθεί κατά 0,02 ευρώ στο λίτρο και θα φέρει 807 εκατομμύρια ευρώ στο κρατικό ταμείο το 2015.

Στη Γαλλία, το 80% των αυτοκινήτων είναι πετρελαιοκίνητα κι αυτό θεωρείται ότι συμβάλλει σημαντικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με τον Υπουργό ενέργειας, το 60% του πληθυσμού της Γαλλίας αναπνέει μολυσμένο αέρα. Είναι εξάλλου γνωστό ότι στο Παρίσι ο δήμαρχος εξήγγειλε μέτρα που σταδιακά έως το 2020 θα απαγορεύσουν την πετρελαιοκίνηση μέσα στην πόλη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...