Τεχνολογία Toyota στα υβριδικά Mercedes-Benz;

Τα υβριδικά έχουν (μ)πλέξει πολλές συνεργασίες

  • -
  • -

Εκτός από την ενδεχόμενη συνεργασία τους στα αυτοκίνητα με τεχνολογία υδρογόνου (fuel cells), νέες πληροφορίες θέλουν τις Toyota και Mercedes-Benz να συνεργάζονται και στα υβριδικά. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Nikkan και Nikkei, η Daimler πλησίασε την Toyota με σκοπό να χρησιμοποιήσει τεχνολογία της ιαπωνικής φίρμας στην υβριδική A-Class που αναμένεται το 2013 ή αργότερα. Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως η Daimler ήδη συνεργάζεται με τη BMW στην εξέλιξη υβριδικών μοντέλων. Ταυτόχρονα, η Daimler έχει ήδη συνάψει συνεργασία με τον όμιλο Renault-Nissan, μια κίνηση με πολλές προοπτικές συνεργιών στα υβριδικά, τα ηλεκτρικά και τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα.

Μπερδευτήκατε; Περιμένετε, γιατί έχει και συνέχεια. Η Toyota έχει δώσει την υβριδική της τεχνολογία στη Nissan για το αμερικανικό μοντέλο Altima, ενώ έχει έρθει ήδη σε συμφωνία και με τη Mazda. Και αυτό παρότι η Mazda έχει στενές σχέσεις με τη Ford, η οποία Ford εξελίσσει την δική της υβριδική τεχνολογία. Η Mercedes-Benz από την άλλη, ανάμεσα στα πολλά μοντέλα της με green τεχνολογία -τα οποία μάλιστα προτιμούν αρκετοί διεθνείς αστέρες- διαθέτει και την υβριδική S 400 Hybrid, της οποίας η τεχνολογία είναι προϊόν συνεργασίας με τη BMW.

Η Toyota, που έχει πει πως είναι ανοιχτή σε συνέργιες έτσι ώστε να μειώσει το κόστος εξέλιξης της υβριδικής τεχνολογίας της, αρνείται να δηλώσει κάτι σχετικά με το θέμα. Την ίδια στάση κρατά και η Daimler, αν και στέλεχός της παραδέχτηκε πως γενικά γίνονται συζητήσεις για συνεργασίες στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας αυτή την περίοδο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...