Συμφωνία μεταξύ Mazda και Toyota

Yβριδικά Mazda με τεχνολογία Prius

  • -
  • -

Toyota και Mazda ήρθαν σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θα προμηθεύσει στη δεύτερη το υβριδικό σύστημα του Prius. Η Mazda έχει σκοπό την εξέλιξη ενός υβριδικού μοντέλου μέχρι το 2013, συνδυάζοντας την τεχνολογία της Toyota με τη νέα γενιά κινητήρων SKY1 που ήδη εξελίσσει.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να ενισχύσει το στόχο της Mazda που θέλει μέχρι το 2015 όλα τα μοντέλα της να καταναλώνουν 30% λιγότερο καύσιμο συγκριτικά με το 2008, εκπέμποντας ανάλογα λιγότερους ρύπους. Όπλα της ιαπωνικής φίρμας για την επίτευξη του στόχου της θα είναι η εξέλιξη νέων κινητήρων και κιβωτίων, η μείωση του βάρους, η βελτίωση της αεροδυναμικής και η εφαρμογή ηλεκτρικών λύσεων όπως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας αλλά και το i-stop, το σύστημα της Mazda που σβήνει και επανεκκινεί αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, π.χ. στην κίνηση.

Στελέχη της Mazda λένε πως ήδη από το 2012 τα μικρομεσαία και μεσαία μοντέλα της εταιρείας θα εκπέμπουν CO2 γύρω στα 105 g/km, ενώ όλη η γκάμα θα είναι κάτω από το όριο των 120 g/km. Παράλληλα οι Ιάπωνες θα συνεχίσουν την έρευνα και εξέλιξη στα αυτοκίνητα υδρογόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...