Ο πιο ελαφρύς χρονογράφος είναι… McLaren

Με βάρος μόλις 40 γραμμάρια και τιμή που ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια, το RM 50-03 είναι ένα πραγματικά σπάνιο ρολόι

  • -
  • -

Ζυγίζει όσο δύο μικρά αυγά. Πρόκειται για τον ελαφρύτερο μηχανικό χρονογράφο στον κόσμο, προϊόν συνεργασίας της McLaren F1 με την ελβετική ωρολογοποιία Richard Mille. Η τιμή του RM 50-03 δεν ανακοινώθηκε, όμως διέρρευσε ότι έχει 7 ψηφία, άρα κοστίζει τουλάχιστον 1.000.000 δολάρια. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως τα υπερελαφρά υλικά, τιτάνιο και ανθρακόνημα.

Σύμφωνα με την Richard Mille, για πρώτη φορά εμφανίζεται στον κόσμο του ρολογιού το υλικό Graph TPTTM, συνθετικό του άνθρακα και ενός νέου υλικού, του γραφένιου. Πρόκειται για ένα επαναστατικό υλικό, 6 φορές ελαφρύτερο από το ατσάλι και 200 φορές πιο δυνατό. Το γραφένιο το «σύστησε» η McLaren στην Richard Mille, η οποία με τη σειρά της το χρησιμοποίησε στην κατασκευή του ρολογιού.

«Ενώ οι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 δεν επιτρέπουν τη χρήση ορισμένων υλικών νανοτεχνολογίας για λόγους περιορισμού του κόστους, η εξέλιξη υλικών όπως το γραφένιο δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της κορυφαίας μορφής του μηχανοκίνητου αθλητισμού», δήλωσε ο Jonathan Neale, Γενικός Δευθυντής στην McLaren Technology Group.

Το RM 50-03 θα κατασκευαστεί σε μόλις 75 αντίτυπα και θα συνοδεύεται απο αντίγραφο της McLaren-Honda του 2017, σε κλίμακα 1:5.