Ποια supercars αγοράζουν οι Έλληνες; Οι πωλήσεις του 2023

Με συγκλονιστικές επιδόσεις και εμφάνιση, αυτοκίνητα όπως οι Aston Martin, οι Ferrari, οι Lamborghini και οι Porsche κυκλοφορούν στη χώρα μας. Πόσα πουλήθηκαν φέτος;

  • -
  • -

Τα supercars είναι μια κατηγορία αυτοκινήτων που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ειδικά στην Ελλάδα, δεν είναι εύκολο να αποκτήσει κάποιος μια Ferrari, μια Lamborghini ή μια Porsche. Ωστόσο, βλέπουμε ότι ταξινομούνται αρκετά τέτοια μοντέλα για τα δεδομένα ταξινομήσεων της χώρας μας, παρά τις απαγορευτικές τιμές τους για τον μέσο Έλληνα. Το 2023 είναι μια χρονιά που η ζήτηση για τέτοιου είδους αυτοκίνητα εμφανίζεται αυξημένη. Τόσο στα καινούργια από τις εγχώριες αντιπροσωπείες, όσο και στα μεταχειρισμένα από το εξωτερικό. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πόσα τέτοια μοντέλα έχουν βγάλει ελληνικές πινακίδες φέτος.

Καινούργια ή μεταχειρισμένα supercars - Ποια είναι περισσότερα

 

Όπως είναι λογικό, τα supercars δεν έχουν αγοραστικό ενδιαφέρον για τους πιο πολλούς Έλληνες, άρα είναι λίγες οι μάρκες που διαθέτουν αντιπροσωπεία στη χώρα μας. Κάπως έτσι, τα μεταχειρισμένα εισαγωγής φτάνουν να είναι περισσότερα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, δεν συναντάμε καμία πώληση καινούργιου, ακόμη και αν υπάρχει αντιπρόσωπος. Ξεκινώντας με την Aston Martin, για όλο το 2023 μέχρι και τον Σεπτέμβρη, έχουν σημειωθεί 3 ταξινομήσεις μεταχειρισμένων εξωτερικού. Η Bentley, μια μάρκα που δεν έχει supercars αλλά πουλάει αποκλειστικά πανάκριβα, υπερπολυτελή αυτοκίνητα, σημείωσε 2 πωλήσεις καινούργιων και 7 μεταχειρισμένων (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), ενώ για το ίδιο διάστημα, η Ferrari έχει 2 πωλήσεις καινούργιων και 14 μεταχειρισμένων εξωτερικού.

Προχωρώντας παρακάτω, συναντάμε τη Lamborghini η οποία μέχρι και τον Σεπτέμβρη, πούλησε 7 μονάδες, όλες μεταχειρισμένες εξωτερικού, χωρίς να έρθει κάποια καινούργια στην Ελλάδα. Η Maserati από την άλλη, πάει πολύ καλά με 35 πωλήσεις καινούργιων και 22 μεταχειρισμένων, ενώ δεν λείπει ούτε η McLaren, με 1 αυτοκίνητο της εταιρείας που ήρθε ως μεταχειρισμένο να έχει βγάλει ελληνικές πινακίδες φέτος.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό - Η πρώτη Porsche 911 Dakar των 330.000 € στην Ελλάδα!

Δίπλα στην υπερπολυτελή Bentley έχουμε και τη Mercedes-Maybach με 2 ταξινομήσεις στο διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβρης (μεταχειρισμένες εξωτερικού) και ακόμη 1 Rolls-Royce (μεταχειρισμένη εξωτερικού). Σε δική της κλάση πωλήσεων βρίσκεται η Porsche, η οποία έχει ταξινομήσει 145 καινούργια αυτοκίνητα και 334 μεταχειρισμένα και πραγματικά… δεν έχει αντίπαλο στις πολυτελείς και σπορ κατηγορίες.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ / Για τις φωτογραφίες του άρθρου ευχαριστούμε το ελληνικό supercar club Speedsector.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...