Κόντρα Opel Kadett με McLaren 720S 1.200 ίππων! Σε ποιο ποντάρεις; [video]

Δεν πρόκειται για το τυπικό hot-hatch που γνωρίσαμε στην δεκαετία του ’80, αλλά ούτε και για την τυπική McLaren που βγαίνει από την αντιπροσωπεία.

  • -
  • -

Το Opel Kadett E αποτέλεσε την τελευταία γενιά της ομώνυμης σειράς και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της γερμανικής μάρκας καθώς σηματοδότησε τη μετάβαση στο εξίσου διάσημο Astra. Κυκλοφόρησε από το 1984 έως το 1991 σε διάφορες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας GSi με τεχνολογία ψεκασμού. Ωστόσο, κανένας από τους κινητήρες με τους οποίους έβγαινε από το εργοστάσιο δεν έφτανε την απόδοση που έχει το Kadett που θα δείτε στο video.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το κορυφαίο Opel Astra GSe 225 PS

Το λευκό hot-hatch μπορεί να φαίνεται σχεδόν εργοστασιακό εμφανισιακά, αλλά από κάτω κρύβεται ένα θηρίο. Ο 16βάλβιδος 4κύλινδρος που βρίσκουμε κάτω από το καπό χάρη στις βαριές τροποποιήσεις που έχει δεχθεί και το μεγάλο turbo, πλέον αποδίδει σχεδόν 900 ίππους. Και αυτό χωρίς να έχει γίνει κάποια αλλαγή στην μετάδοση. Κάτι που σημαίνει πως αυτή η αδιανόητη ισχύ περνά στην άσφαλτο μόνο μέσα από τους εμπρός τροχούς.

Παρ’ όλα αυτά στο video βλέπουμε το Kadett να τα βάζει αρχικά με ένα εργοστασιακό Dodge Charger και στη συνέχεια με μία όχι και τόσο «απλή» McLaren 720S. Το βρετανικό supercar να θυμίσουμε πως πριν την οποιαδήποτε τροποποίηση αγγίζει ήδη τους 720 ίππους χάρη στον twin-turbo V8 που βρίσκεται πίσω από την καμπίνα. Αυτή όμως δεν είναι μία απλή 720S μιας και σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόδοση της στην προκειμένη περίπτωση φτάνει τους 1.200 ίππους!

Εσείς λοιπόν που ποντάρετε; Έχει ελπίδα το ταπεινό γερμανικό hatchback ή θα ταπεινωθεί από την πολύ πιο σύγχρονη και πιο ισχυρή McLaren; Η απάντηση στο video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...