Τα 5+1 πράγματα που πρέπει να έχει μια μαμά στο αυτοκίνητο

Τα σχολεία ξεκινούν, μαζί και τα ατελείωτα χιλιόμετρα για τις μαμάδες. Για να γλυτώσετε κόπο και χρόνο όμως, καλό είναι να έχετε εξοπλίσει το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα.

  • -
  • -

Στο μεγαλύτερο ποσοστό, οι μαμάδες είναι αυτές που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο το πρωί, τα παίρνουν το μεσημέρι – απόγευμα και αναλαμβάνουν τις δραστηριότητες στη συνέχεια. Το πρόγραμμά τους είναι εξαιρετικά κουραστικό και συνάμα αγχωτικό, καθώς εκτός του ότι τρέχουν ασταμάτητα για να προλάβουν τα πάντα, πρέπει να είναι προετοιμασμένες ώστε να ανταπεξέλθουν σε τυχόν γκρίνιες, κλάματα και άτυχες στιγμές.

Όταν έχεις παιδί, είναι αδύνατον να προβλέψεις τα πάντα. Πάντοτε, κάτι θα τύχει και θα ανατρέψει όλο το πρόγραμμα. Ωστόσο, για να γλυτώσετε έξτρα ταλαιπωρία και να έχετε έτοιμη τη λύση σε ώρα ανάγκης, προτείνουμε τα 6 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο αυτοκίνητό σας.  

1) Μωρομάντηλα

Είναι η λύση για όλα. Από το να λερωθεί το παιδί στο πρόσωπο και τα χεράκια τους, έως να καθαρίσετε τα ρούχα του από τροφές που έπεσαν πάνω. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο αποτελεσματικά είναι σε περίπτωση που έχετε βρέφος και κουβαλάτε πάνες.

2) Μια αλλαξιά ρούχα

Τουλάχιστον μια αλλαξιά ρούχα πρέπει να υπάρχει πάντα στο αυτοκίνητο. Ένα παιδί μπορεί να γίνει χάλια οποιαδήποτε στιγμή. Φανταστείτε να το πηγαίνετε τελευταία στιγμή σχολείο και να γεμίσει σοκολάτες από πάνω μέχρι κάτω. Ούτε να φανταστείτε δεν θέλετε να επιστρέψετε στο σπίτι. Το αλλάζετε μέσα στο αυτοκίνητο σε 2 λεπτά και μπαίνει στην ώρα του στην αίθουσα.

kid

3) Ομπρέλα και αδιάβροχο

Βροχές, κρύο, λάσπες. Αυτές είναι οι συνθήκες τους χειμερινούς μήνες. Οπότε, για να μην βραχούν και κρυώσουν τα παιδάκια, προνοήστε και έχετε πάντοτε στο πορτμπαγκάζ μια ομπρέλα κι ένα αδιάβροχο. Θα σας φανούν χρήσιμα τουλάχιστον μια φορά. Πιστέψτε μας.

4) Κουτί πρώτων βοηθειών

Το κουτί πρώτων βοηθειών δεν είναι απλά απαραίτητο αλλά και υποχρεωτικό από τον νόμο. Να το έχετε σε σημείο που είναι εύκολα προσβάσιμο και φυσικά να είναι πλήρως εξοπλισμένο. Τα βασικά που πρέπει να περιλαμβάνει είναι:

  • Ένα πακέτο βαμβάκι υδρόφιλο των 100 gr τουλάχιστον
  • Τέσσερα κουτιά αποστειρωμένες γάζες
  • Ένα καρούλι (πηνίο) λευκοπλάστη
  • Τέσσερις ατομικούς επιδέσμους
  • Δύο αιμοστατικούς επιδέσμους
  • Ένα φιαλίδιο με 200 gr τουλάχιστον οινόπνευμα
  • Ένα φιαλίδιο με 50 gr τουλάχιστον mercurochrome


5) Νερό

Οι περισσότεροι γονείς πριν μπουν στο αυτοκίνητο ζητάνε από το παιδί να μην ξεχάσει το παγουρίνο με το νερό. 8 στις 10 φορές το παιδί το ξεχνάει και λίγο αργότερα ακούς τη λέξη…διψάω! Για να μην σταματάς να αγοράσεις, προνόησε και βάλε ένα μπουκαλάκι μέσα στη θήκη. Φθινόπωρο και χειμώνα το πλαστικό μπουκάλι δεν παθαίνει τίποτα.

Δείτε επίσης: Τι είναι ISOfix στο αυτοκίνητο - Πώς δένουμε σωστά το παιδικό κάθισμα;

6) Παιδικό καθισματάκι

Πουθενά δεν μεταφέρουμε το παιδί χωρίς το καθισματάκι του. Δεν είναι μόνο η νομοθεσία που το επιβάλλει, αλλά και η ασφάλειά του. Από την πρώτη ημέρα της γέννησης του παιδιού έως και τα 12 έτη ή έως 1,50 εκατοστά ύψους, τα παιδιά πρέπει να δένονται στο καθισματάκι σου απαραιτήτως, έστω και για απόσταση διάρκειας 2 λεπτών.