Παιδικό κάθισμα: Όταν η καινοτομία αυξάνει την ασφάλεια

Η μέγιστη ασφάλεια για το παιδί, αλλά και η εύκολη χρήση από τους γονείς, έρχεται με τις καινοτόμες λύσεις των κορυφαίων εταιρειών του χώρου των παιδικών καθισμάτων, όπως η Nuna και η Joie.

  • -
  • -

Τα προϊόντα των Joie και Nuna έχουν συνδεθεί άμεσα με την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο καθώς αμφότερες οι εταιρείες είναι γνωστές για τα κορυφαία προϊόντα που κατασκευάζουν Πρόκειται για παιδικά καθίσματα τα οποία πετυχαίνουν έναν «χρυσό» συνδυασμό, καθώς προσφέρουν μέγιστα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης για το παιδί, μαζί με ευκολία χρήσης στους γονείς.

Γενικά θεωρείται αρκετά δύσκολο για μια εταιρεία να καθιερωθεί στον τομέα των παιδικών καθισμάτων, καθώς είναι ένας χώρος αρκετά απαιτητικός. Ο βασικός στόχος είναι εκείνος της προσφοράς του μέγιστου αγαθού, δηλαδή την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας ενός παιδιού σε περίπτωση ατυχήματος, οπότε οι γονείς γίνονται ιδιαίτερα αυστηροί κριτές καθώς το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο.

Όσα θέλουν οι γονείς από ένα παιδικό κάθισμα

Εκτός από την ασφάλεια οι γονείς θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους και άνεση, οπότε ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει ακόμα περισσότερο όταν φτάνει η ώρα να αγοράσουν το επόμενο καθισματάκι, καθώς όταν πρόκειται για το παιδί του κάποιος θέλει μόνο το καλύτερο.

koritsi-paidi-paidiko-kathisma-aftokinito-asfaleia

Στα παραπάνω υπάρχει μία ακόμα απαίτηση εκ μέρους των γονιών η οποία είναι το κάθισμα που θα προσφέρουν στο παιδί τους να είναι εύκολο στη χρήση, διαμορφώσιμο από τους ίδιους καθώς το παιδί μεγαλώνει και να προσφέρει όσο περισσότερες ευκολίες γίνεται όπως μαγνητική συγκράτηση των ζωνών και περιστροφή.

Τα καθίσματα που φέρουν την υπογραφή της Joie και της Nuna πετυχαίνουν κάτι το οποίο μοιάζει ακατόρθωτο αρχικά, καθώς συνδυάζουν όλα τα «θέλω» των γονιών και πολλές φορές τα ξεπερνούν, προσφέροντας έτσι επιλογές οι οποίες είναι μοναδικές στο είδος τους. Οι δύο κορυφαίες εταιρείες φροντίζουν να μη μένουν ποτέ στάσιμες, αλλά να καινοτομούν συνεχώς ώστε να βρίσκουν νέους τρόπους αύξησης της προσφερόμενης ασφάλειας, της άνεσης του παιδιού αλλά και της ευκολίας χρήσης που βιώνουν οι γονείς.

Τα καινοτόμα παιδικά καθίσματα της Nuna

Η ολλανδική εταιρεία Nuna έχει αναπτύξει, παρουσιάσει και εφαρμόσει μερικές καινοτομίες οι οποίες κάνουν τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν. Χάρη σε αυτές ο γονιός που θα επιλέξει ένα από τα καθίσματά της μπορεί να είναι σίγουρος ότι προσφέρει στο παιδί του μία από τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς.

nuna-pipa-paidiko-kathisma

Μερικές από τις πιο σημαντικές καινοτομίες της Nuna είναι το πολύ χαμηλό βάρος των καθισμάτων που φτάνει ακόμα και τα 2,8 κιλά, το προστατευτικό κάλυμμα Dream drape στα καθίσματα μικρότερων ηλικιών ώστε να συνεχίσει το παιδί τον ύπνο του, η πλευρική προστασία χάρη στα ενσωματωμένα φτερά που ανοίγουν αυτόματα όταν τοποθετείται το κάθισμα, ο πατενταρισμένος αφρός μνήμης Tailor tech εντός του αφαιρούμενου προσκέφαλου για νεογέννητα, ο πλευρικός αφρός απορρόφησης ενέργειας EPS, τα 2 καλύμματα καθίσματος με το ένα να είναι ζεστό για το χειμώνα και το άλλο ελαφρύ για το καλοκαίρι, ενώ ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι το σύστημα το οποίο όσο μεγαλώνει το παιδί ανεβαίνει το προσκέφαλο και μαζί αυξάνεται το πλάτος στους ώμους και το βάθος του εδράνου του καθίσματος.

Τα παραπάνω είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα καθίσματα της Nuna να ξεχωρίσουν, ενώ φυσικά δεν λείπουν λύσεις όπως στερέωση τόσο με ISOfix όσο και με ζώνη, συμμόρφωση με το πρότυπο i-Size, προσκέφαλο το οποίο ρυθμίζεται, χρωματικοί δείκτες στους συνδέσμους ISOfix, πιστοποίηση για χρήση σε αεροπλάνο, μαγνήτες συγκράτησης ζωνών, ατσάλινος σκελετός, καλύμματα που αφαιρούνται και πλένονται στο πλυντήριο, πολλαπλά επίπεδα ανάκλισης και πάνελ εξαερισμού για να επιτρέπεται η κυκλοφορία του αέρα και στα μεγαλύτερα καθίσματα.

Επιπλέον, τα καθίσματα της Nuna πετυχαίνουν πολύ καλές βαθμολογίες στις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποιεί ο γερμανικός οργανισμός ADAC, ο οποίος είναι γνωστός για την αυστηρότητα των δοκιμών του και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων που εκδίδει. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα καθίσματα της Nuna πετυχαίνουν βαθμολογίες 4 και 5 αστέρων.

Μοναδικές λύσεις Joie, για το παιδί και τον γονιό

Από τη μεριά της, η βρετανική εταιρεία Joie έχει καταφέρει να φέρει στον χώρο δικές της, μοναδικές καινοτομίες κάνοντας τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν αλλά και να ικανοποιούν όλα τα «θέλω» και τις ανάγκες παιδιών και γονιών, ενώ την ίδια στιγμή δεν κάνουν καμία έκπτωση στον τομέα της ασφάλειας, που είναι και ο σημαντικότερος.

joie-armour-fx-paidiko-kathisma

Ιδιαίτεροι λόγοι για να επενδύσει κάποιος σε ένα κάθισμα της Joie είναι ο πατενταρισμένος Intelli-Fit αφρός για απόλυτη πλαϊνή προστασία, το αποκλειστικό Tri-Protect προσκέφαλο που διαθέτει 3 επίπεδα ασφάλειας, το σύστημα Grow Together το οποίο εξασφαλίζει την προσαρμογή του προσκέφαλου σε πολλαπλά επίπεδα ύψους και εξασφαλίζει ότι θα αλλάξουν ταυτόχρονα οι ζώνες, χωρίς να χρειαστούν αναπροσαρμογή, η ενσωματωμένη στήριξη για τα πόδια και η πλευρική προστασία με Guard Surround Safety πάνελ.

Όσον αφορά χαρακτηριστικά όπως κυρτή βάση για τα καθίσματα που αφορούν μικρότερες ηλικίες, εργονομική λαβή πολλαπλών θέσεων με μαλακό κάλυμμα, αφαιρούμενο εσωτερικό μαξιλαράκι, αδιάβροχη κουκούλα προστασίας από τον ήλιο, τοποθέτηση τόσο με βάση  ISOfix όσο και με ζώνες, πολλαπλές θέσεις ανάκλισης, σύστημα εξαερισμού ώστε το μωρό και το παιδί να μένουν δροσερά, μπροστινό μαξιλάρι που απορροφά και μειώνει τις έντονες δυνάμεις, αφαιρούμενα και πλενόμενα υφάσματα και αφρός μνήμης είναι αυτονόητα για καθίσματα του επιπέδου της Joie.

Φυσικά, ως εταιρεία που εμπιστεύεται απόλυτα τα προϊόντα της, η Joie τα υποβάλλει κι αυτή στις δοκιμές του ADAC, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά καθώς οι βαθμολογίες που πετυχαίνει είναι σταθερά στα 4 και 5 αστέρια, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το μωρό ή το παιδί που θα καθίσουν εκεί θα είναι απόλυτα προστατευμένα.

Στο kidscom μπορείτε να βρείτε τα πάντα για το μωρό και το παιδί, συμπεριλαμβανομένων όλων των καθισμάτων από τις Nuna και Joie ώστε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του δικού σας παιδιού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...