5 μεταχειρισμένα Audi με 20.000 €

Με πλήρη παρουσία σε κατηγορίες όπως τα hatchback, τα οικογενειακά, τα SUV, αλλά και τα σπορ μοντέλα, η Audi διαθέτει πληθώρα μοντέλων και διαλέγουμε πέντε εξαιρετικές προτάσεις.

  • -
  • -

Η Audi είναι μια εταιρεία που διακρίνεται για την ποιότητα, την ασφάλεια και το κύρος που εκπέμπουν τα μοντέλα της. Στην Ελλάδα μάλιστα, τα αυτοκίνητα της φίρμας είναι και ιδιαίτερα δημοφιλή, έχοντας ταυτιστεί με την premium κατηγορία. Όπως είναι λογικό, οι Γερμανοί επενδύουν σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες, κάτι που διευρύνει τις επιλογές ενός υποψήφιου αγοραστή. Σε ό,τι αφορά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν άκρως δελεαστικές επιλογές σε τιμές που σήμερα δεν αγοράζεις ούτε βασικό supermini ως καινούργιο. Για αυτό, ψάξαμε και προτείνουμε πέντε εξαιρετικά μοντέλα!

Θέτοντας το ανώτατο σημείο του budget στις 20.000 €, τα μεταχειρισμένα Audi που μπορεί κάποιος να βρει σε αυτά τα χρήματα είναι πάρα πολλά. Με μια αναζήτηση σε δημοφιλή πλατφόρμα ανάρτησης αγγελιών, είδαμε ότι η Audi προσφέρει επιλογές τόσο στις mainstream κατηγορίες, όπως είναι τα μικρομεσαία οικογενειακά hatchback και τα SUV, όπως και σε πιο εξεζητημένες κλάσεις, όπως για παράδειγμα τα σπορ αυτοκίνητα και τα εκτός δρόμου οχήματα. Φυσικά, όσο πιο «ειδικές» είναι οι απαιτήσεις, τόσο πιο παλιό γίνεται το αυτοκίνητο, όμως και πάλι υπάρχουν αρκετές προτάσεις σχετικά νέων μοντέλων για όσους δίνουν βαρύτητα στη χρονολογία.  

Audi A3 2019

Ουσιαστικά, πρόκειται για τον ιδρυτή της κατηγορίας των premium μικρομεσαίων. Το Audi A3 τάραξε τα νερά της αγοράς από την πρώτη του γενιά, ενώ αντίστοιχη ήταν και η επιτυχία των επόμενων! Όποιος θέλει ένα σύγχρονο και ποιοτικό μικρό οικογενειακό λοιπόν, μπορεί να βρει ένα προσεγμένο A3 προηγούμενης γενιάς (8V) και μάλιστα, στη facelift εκδοχή του! Οι κινητήρες που έχει να διαλέξει είναι κατά βάση δύο, ο ιδιαίτερα οικονομικός σε κατανάλωση 1.6 TDI των 116 ίππων και ο 1.5 TFSI των 150 ίππων, με τον πρώτο να καίει diesel και τον δεύτερο, βενζίνη. Οι επιλογές για αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic είναι λιγότερες και συνήθως βρίσκονται λίγο πάνω από τις 20.000 €.

Audi A4 2017

Οι λίγο μεγαλύτερες οικογένειες που δεν καλύπτονται από τους χώρους του A3, μπορούν να δουν την περίπτωση του Audi A4. Πιο «κλασικό» σχήμα sedan, μεγαλύτερες διαστάσεις και ακόμη καλύτερη ποιότητα, όμως οι επιλογές είναι σαφώς λιγότερες καθώς οι πωλήσεις αυτής της γενιάς A4 ήταν αρκετά λιγότερες από τους προκατόχους της. Εδώ, οι κινητήρες που κυριαρχούν στο φάσμα των 20.000 € είναι ο 1.4 TFSI βενζίνης των 150 ίππων, μαζί με τον 2.0 TDI diesel των επίσης 150 ίππων. Τώρα, αν κάποιος ζητάει τετρακίνηση quattro ή τα πιο πλούσια επίπεδα εξοπλισμού που προσθέτουν πολλά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας στον κατάλογο, τότε θα πρέπει να ανέβει ένα σκαλοπάτι στην τιμή και να κοιτάξει ακριβότερες προτάσεις.

Audi Q3 2015

Το Audi Q3 είναι η πρόταση της μάρκας στη μεσαία SUV κατηγορία και χωρίς αμφιβολία, αποτελεί μια άκρως δελεαστική πρόταση! Το Q3 πρώτης γενιάς πέτυχε ιδιαίτερα αξιόλογες πωλήσεις και αυτό φαίνεται από τις αγγελίες, οι οποίες είναι πολλές σε αριθμό και προσφέρουν πλειάδα εκδόσεων για να διαλέξει κάθε υποψήφιος αγοραστής το ιδανικό αυτοκίνητο. Τώρα, εκείνοι που έχουν να διαθέσουν έως 20.000 €, τότε θα έχουν να κάνουν κυρίως με τον βενζινοκινητήρα 1.4 TFSI των 150 ίππων. Το δημοφιλές SUV ήταν διαθέσιμο και με τετρακίνηση quattro, αλλά και diesel κινητήρες της οικογένειας TDI, όμως συνήθως αυτά τα αυτοκίνητα στοιχίζουν περισσότερο, εκτός κάποιων εξαιρέσεων με περισσότερα χιλιόμετρα ή πιο «περίεργο» ιστορικό.

Audi A4 Allroad 2010

Με δεδομένο ότι ένα κλασικό SUV με τα σήματα της Audi και τετρακίνηση quattro θα ήταν αρκετά ακριβότερο από τις 20.000 €, ψάξαμε να βρούμε μια εναλλακτική πρόταση που μπορεί να είναι λίγο παλαιότερη, όμως δεν παύει να είναι εξαιρετική! Πρόκειται για το Audi A4 Allroad, την Avant (station wagon) εκδοχή δηλαδή με ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και τετρακίνηση για πιο άνετη κίνηση εκτός δρόμου ή σε ολισθηρά εδάφη.. Οι χώροι είναι άπλετοι, η ποιότητα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και η ασφάλεια, είναι αδιαμφισβήτητη! Ο κινητήρας που συνδυάζεται το A4 Allroad είναι ο τετρακύλινδρος turbo 2.0 TFSI με 211 ίππους, ενώ το επίπεδο εξοπλισμού βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένες Mercedes-Benz με 20.000 €

Audi S3 2009

Η πέμπτη και τελευταία πρόταση της λίστας μας, αφορά την κατηγορία σπορ αυτοκινήτων. Το Audi S3 είναι ένα δημοφιλές μικρομεσαίο σπορ hatchback, το οποίο κρατάει την τιμή του λόγω της υψηλής ζήτησης. Ο τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 2.0 TFSI με τους 265 ίππους είναι σχετικά εύκολο να φτάσει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο ισχύος, καθώς με λίγες παρεμβάσεις αγγίζει ακόμη και τα 400 άλογα! Παράλληλα, η στάνταρ τετρακίνηση quattro εξασφαλίζει ότι η ισχύς θα περάσει απροβλημάτιστα στον δρόμο, χωρίς ανούσιο σπινάρισμα. Βέβαια, δεν μιλάμε για το πιο fun to drive GTI της αγοράς, καθώς η συμπεριφορά του είναι ουδέτερη και προβλέψιμη σε κάθε περίπτωση. Επίσης, οι τιμές του παραμένουν σε αρκετά υψηλό επίπεδο, αφού τα facelift S3 (8P) αγγίζουν ή και ξεπερνούν τις 20.000 €, ειδικά αν μιλάμε για αυτόματα με το σασμάν διπλού συμπλέκτη S-Tronic.