5 μεταχειρισμένες Mercedes-Benz έως 20.000 €

Διαχρονικές, premium και με υψηλή μεταπωλητική αξία, αυτές οι Mercedes-Benz δεν στοιχίζουν μια περιουσία και ανταποκρίνονται άριστα στις ανάγκες του αγοραστή!

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz κατασκευάζει κορυφαίας ποιότητας αυτοκίνητα, με πραγματικά premium ταυτότητα ανεξαρτήτου κατηγορίας. Στην Ελλάδα καταφέρνει να βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο πωλήσεων, παρά την τιμή των αυτοκινήτων της, κάτι που δείχνει ότι οι Έλληνες έχουμε μια παραδοσιακή… αγάπη προς τη μάρκα με σήμα το αστέρι. Στην αγορά μεταχειρισμένων, υπάρχουν πολλές προτάσεις της Mercedes-Benz για εκείνους που δεν μπορούν να «φτάσουν» σε μια καινούργια.

Οι τιμές τους κυμαίνονται σε διάφορα επίπεδα, ανάλογα με το μοντέλο, την έκδοση, τον εξοπλισμό και τη χρονολογία. Εμείς, κοιτάξαμε για Mercedes-Benz έως το πολύ δέκα ετών, με ανώτατο επίπεδο τιμής τις 20.000 €. Οι επιλογές είναι αρκετές, όπως και οι διαθέσιμες εκδόσεις, καθώς τα δημοφιλή μοντέλα που συγκεντρώσαμε πέτυχαν αξιοσημείωτες πωλήσεις με διάφορους κινητήρες και εξοπλισμό.

Mercedes-Benz A 180 2016 – Μικρό οικογενειακό

Ένα από τα πιο… μοσχοπουλημένα μοντέλα της Mercedes-Benz τα τελευταία χρόνια, ήταν η A-Class τρίτης γενιάς (W176). Αυτό ισχύει και για την αγορά της Ελλάδας, τόσο στις εταιρικές πωλήσεις, όσο και στις λιανικές. Με περίπου 18.000 € οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πολλές A 180, τόσο με τετρακύλινδρο diesel 1.5 λίτρων με 109 ίππους, όσο και με βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και 122 ίππους. Με μικρές παραχωρήσεις στην χρονολογία, είναι εφικτό να βρεθούν και οι ισχυρότερες A 200, ενδεχομένως και με αυτόματο κιβώτιο.

Mercedes-Benz B 180 2016 – Πρακτικό πολυμορφικό

Στην περίπτωση που η A-Class δεν… φτάνει για τις οικογενειακές ανάγκες, υπάρχει και η πρακτικότερη B-Class. Πατάει στις ίδιες βάσεις και χρησιμοποιεί τους ίδιους κινητήρες, όμως έχει πιο ευρύχωρη καμπίνα, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Σε αντίστοιχες τιμές με την A-Class κυμαίνεται η B 180 με τον επιτυχημένο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων των 109 ίππων. Φυσικά οι επιλογές δεν είναι τόσο πολλές, καθώς η B-Class δεν είχε την τρομερή εμπορική πορεία της A-Class.

Mercedes-Benz CLA 180 2015 – Στυλάτο οικογενειακό

Αν η… εμφάνιση είναι το παν, τότε η Mercedes-Benz CLA είναι η απάντηση. Πρόκειται για ένα τετράθυρο κουπέ το οποίο ξεχωρίζει στο κομμάτι της αισθητικής, με πολύ όμορφες καμπύλες και δυναμικές γραμμές. Οι τιμές τους είναι λίγο ακριβότερες από τις αντίστοιχες A-Class και φτάνουν κοντά στις 20.000 €, δηλαδή στο ανώτατο επίπεδο τιμής που επιλέξαμε. Συνήθως, πρόκειται για την CLA 180 με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και 120 ίππους, όμως υπάρχουν και αρκετές CLA 200 με τον 1.600άρη των 156 ίππων, αν γίνει παραχώρηση στην χρονολογία (2013).

Mercedes-Benz GLA 180 2018 – SUV

Η πάντα… επίκαιρη κατηγορία των SUV δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Η άκρως επιτυχημένη Mercedes-Benz GLA είναι η επιλογή μας στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως η ζήτηση για υπερυψωμένα αυτοκίνητα, ανεβάζει και τις τιμές. Στο φάσμα των 20.000 € υπάρχουν αρκετές GLA, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που απαιτούνται μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμη (2.000-3.000 €) για την αγορά τους. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για αξιόλογες προτάσεις με εγγυημένη μεταπωλητική αξία. Η GLA 180 με τον βενζινοκινητήρα των 120 ίππων είναι ολοκληρωμένη επιλογή.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα BMW με 20.000 €

Mercedes-Benz C 180 2014 – Μεγάλο οικογενειακό

Οι λάτρεις των παραδοσιακών sedan, με αμάξωμα τριών όγκων και κίνηση στον πίσω άξονα, δεν πρέπει να απογοητεύονται. Η Mercedes-Benz C-Class είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα premium μεσαία οικογενειακά όλων των εποχών και στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Η C 180 χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με 156 ίππους και χωρίς αμφιβολία, είναι εξαιρετική πρόταση. Με τιμή έως και 20.000 € περίπου, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν μοντέλα του 2014, δηλαδή σχεδόν δεκαετίας.