Δοκιμή: Opel Corsa 1.5d ή Peugeot 208 1.5 BlueHDi;

Δύο supermini με οικονομικούς κινητήρες diesel στα 1,5 λίτρα. Ποιο από τα δύο θα επιλέγατε;

  • -
  • -

Τα supermini είναι μικρά μόνο στους τύπους πλέον, αφού έχουν ξεπεράσει τα 4 μέτρα σε μήκος, με αξιοσημείωτη εκμετάλλευση χώρων, μπόλικη τεχνολογία και εμπνευσμένη σχεδίαση. Μάλιστα, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το βασικό αυτοκίνητο μιας μικρής οικογένειας.

Στην προκειμένη περίπτωση, δοκιμάζουμε τις diesel εκδόσεις των νέων Opel Corsa και Peugeot 208. Αμφότερα δίνουν έμφαση στην οικονομία, χωρίς ωστόσο να χάνουν το ενδιαφέρον τους στο δρόμο.

Διαβάστε τις αναλυτικές δοκιμές των δύο μοντέλων πατώντας στο όνομα ή πάνω στη φωτογραφία. Αφού διαβάσετε τις δοκιμές, πείτε μας τι επιλέγετε στο poll που ακολουθεί στο τέλος.

 

Opel Corsa 1.5 diesel

Το νεότερο Corsa ήρθε με κυριαρχικές βλέψεις στην κατηγορία του και τα δεδομένα το υποστηρίζουν. Έμπνευση και δυναμισμός, τεχνολογίες και οδηγικό μπρίο τα στοιχεία που το βάζουν στις εκλεκτές προτάσεις των supermini.

 

Peugeot 208 1.5 diesel

Η πετρελαιοκίνητη εκδοχή του 208 προσφέρεται αποκλειστικά με το σύνολο των 100 ίππων, συνδυάζοντας χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία, αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νεότερη γενιά του γαλλικού σούπερμινι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...