Δοκιμή: Audi A1 ή Peugeot 208;

Μπορεί το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 να τα βάλει με τους καταξιωμένους 4 κύκλους από το Ίνγκολσταντ;

  • -
  • -

Οι σχεδιαστές της Peugeot έχουν κάνει θαύματα στην περίπτωση του νέου 208. Έχουν μεταφέρει την φινέτσα των 3008 και 508 στο supermini τους, τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα με την εντυπωσιακή φιλοσοφία i-Cockpit, όπου πέρα από την αισθητική εντυπωσιάζει ο τρισδιάστατος πίνακας οργάνων. Δεν είναι τυχαίο που ψηφίστηκε ως Car of The Year 2020 στην Ευρώπη αλλά και Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα! Εν ολίγοις, το νέο Peugeot 208 έχει τα φόντα να πάει κόντρα σε κατασκευαστές με αρχοντική καταγωγή. Μοιραία, το Audi A1 μπαίνει στο δρόμο του 208 και το ζήτημα πλέον είναι: Στην αναζήτηση για supermini με premium αύρα, ποια είναι η επιλογή; Αφού διαβάσετε τις δοκιμές μας για κάθε μοντέλο, πατώντας στις εικόνες, πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια και ψηφίστε την επιλογή σας στο poll.

 

Audi A1 Sportback 30 TFSI S-line

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.0 TSI
ΙΣΧΥΣ 116 PS
ΡΟΠΗ 200 Nm
0-100 km/h 9,4 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,8 lt/100 km

Το μικρότερο Audi έρχεται φρέσκο και ορεξάτο για να διεκδικήσει το μερίδιο από το παντεσπάνι που του ανήκει στα premium supermini. Κοπιάρει με τον καλύτερο τρόπο τις συνήθειες των μεγαλύτερων συγχρόνων Audi σε κάθε επίπεδο και γυαλίζει ευχάριστα στο μάτι του ενδιαφερόμενου. Ταυτόχρονα εκπληρώνει τις σπορ υποσχέσεις συνδυάζοντας άριστα τον συσχετισμό δύναμης, μοντέρνας αισθητικής και ποιοτικής εικόνας.

 

Peugeot 208 1.2 PureTech 100

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.2 PureTech
ΙΣΧΥΣ 100 PS
ΡΟΠΗ 205 Nm
0-100 km/h 9,9 sec
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 4,2 lt/100 km

Ήρθε με σκοπό να κάνει πάταγο. Αν ψάχνει κάνεις το γκελ που κάνει στο κοινό που το αντικρίζει, ενδιαφέρεται δεν ενδιαφέρεται άμεσα για αυτοκίνητο, τότε η Peugeot πρέπει να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Απολαυστικός ο κομψός δυναμισμός για να μην χορταίνεις να το βλέπεις, εξαιρετικό στα ενδότερα ακόμα περισσότερο όταν το οδηγείς, φιλικό και οικονομικό να το ζεις χάρη στον πολυβραβευμένο ως Κινητήρα της Χρονιάς, 1.2 PureTech. Το νέο 208 είναι κάτι πραγματικά νέο στην κλάση του και δεν περιορίζει το ρόλο του.

 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ, ΤΑ TEXNIKA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ AUDI A1 KAI PEUGEOT 208, ΕΔΩ!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...