Opel Corsa facelift

Αισθητικές αλλαγές, πιο green προσανατολισμός

  • -
  • -
με μια ματιά
Προσεγγίζει αισθητικά τα μεγαλύτερα μοντέλα της Opel με διακριτικές αλλαγές στην εμφάνιση. Η έκδοση 1.3 CDTi ecoFLEX  βάζει την Opel στον κόσμο των Start&Stop επιλογών

Η τελευταία γενιά Corsa αποτελεί ένα από τα best-seller της ελληνικής αγοράς, φιγουράροντας από την αρχή της καριέρας του ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις στην κατηγορία των supermini. Οι μέχρι τώρα προσθήκες που έχουν γίνει στην πορεία της περιπέτειας του στην αγορά, αφορούσαν τους κινητήρες, το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης. Για το 2011 το Corsa αναδιαμορφώνεται ελαφρώς αισθητικά αποκτώντας ένα πιο ενδιαφέρον και σύγχρονο παρουσιαστικό, κερδίζοντας παράλληλα και νέες πιο green εκδόσεις στην γκάμα του.

Τεχνολογία Start&Stop

Χαρακτηριστικό των νέων εκδόσεων ecoFLEX είναι το σύστημα Start&Stop το οποίο αναλαμβάνει να σβήσει τον κινητήρα στα φανάρια και την κίνηση της πόλης, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Συνδυάζεται με μια ενισχυμένη μπαταρία και διαθέτει ένα ιδιαίτερα μελετημένο τρόπο λειτουργίας. Εκτός από την δυνατότητα χειροκίνητης απενεργοποίησης του, το σύστημα δεν αναλαμβάνει δράση όταν αυτό κριθεί ότι δεν είναι ασφαλές για τους επιβάτες και την λειτουργία του αυτοκινήτου.

Επιγραμματικά το σύστημα Start&Stop λειτουργεί όταν:

  • Το εμπρός καπό είναι κλειστό
  • Η πόρτα του οδηγού είναι κλειστή
  • Η ζώνη του οδηγού είναι δεμένη
  • Ο κινητήρας είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας
  • Η μπαταρία είναι φορτισμένη
  • Η εξωτερική θερμοκρασία είναι -10 οC και άνω
  • Το κύκλωμα των φρένων να έχει επαρκή πίεση
  • Το φίλτρο πετρελαίου (μικροσωματιδίων) να μην είναι στην διαδικασία του αυτοκαθαρισμού

 

Όταν ο κινητήρας σταματήσει να λειτουργεί αυτόματα (π.χ σε ένα φανάρι) τότε διάφορες λειτουργίες (π.χ πίσω θερμαινόμενο τζάμι και θερμαινόμενοι καθρέπτες) διακόπτονται, ενώ μερικές μπαίνουν σε λειτουργία power saving.

γλυκά
  • Αλλαγές στην εμφάνιση
  • Λειτουργία Start&Stop
  • Χώροι
  • Εξοπλισμός
  • Εκπομπές CO2 ecoFLEX

 

ξυνά
  • Θόρυβος κινητήρα 1.3 CDTi
  • Βάρος αμαξώματος

 

Οι σχεδιαστικές αλλαγές επικεντρώνονται κυρίως στο εμπρός μέρος με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και τα νέα φωτιστικά σώματα που υπογραμμίζουν την σύγχρονη οικογενειακή ταυτότητα της Opel, ενδυναμώνοντας την συγγένεια με τα μεγαλύτερα Astra και Insignia. Συγκεκριμένα τα εμπρός φώτα, περιλαμβάνουν φώτα ημέρας και μπορούν να εξοπλιστούν με κατευθυνόμενους προβολείς (AFL), ενώ νέας πιο δυναμικής σχεδίασης είναι τα εμπρός φώτα ομίχλης. Η πλουσιότερη και πιο μοντέρνα παλέτα χρωμάτων έρχεται να συμπληρώσει τις αλλαγές της εξωτερικής εμφάνισης.

Μικρότερης έκτασης αλλαγές έχει υποστεί το εσωτερικό, στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί σε μερικές εκδόσεις ελαφρώς ποιοτικότερα πλαστικά στο πάνω μέρος του ταμπλό και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί. Τα βλέμματα εκ των έσω τραβάει το εύχρηστο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής Touch&Connect το οποίο περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης, Bluetooth και USB θύρα (προσφέρεται προς το παρόν δωρεάν για το λανσάρισμα του νέου Corsa στην ελληνική αγορά). Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι τέσσερις: C’MON, Edition, Sport (με μαύρη γυαλιστερή οροφή) και Cosmo η οποία προσφέρεται αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα, καθώς και το κορυφαίο OPC. Συγκεκριμένα για την έκδοση Sport υπάρχει και το αισθητικό πακέτο Race Pack με επιπλέον κόστος 600€, το οποίο περιλαμβάνει τροχούς 17 ιντσών και τις χαρακτηριστικές "τιράντες" αυτοκόλλητα στο αμάξωμα.

 

Τεχνικές οικονομίας

Όσον αφορά τους κινητήρες του νέου Corsa, δυνατά στο επίκαιρο παιχνίδι της οικονομίας μπαίνει ο 1.3 diesel CDTi ο οποίος αποδίδει 95 ίππους και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (δεν εισάγεται στην Ελλάδα), είτε με ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο στην έκδοση ecoFLEX. Η έκδοση ecoFLEX είναι το νέο φρούτο στην γκάμα του Corsa αποτελώντας προς το παρόν την μοναδική έκδοση με το νέο σύστημα Start&Stop της Opel (από το Σεπτέμβρη και στους βενζινοκινητήρες). Η Opel ανακοινώνει μόλις 3.5 lt/100km για την 3θυρη έκδοση και 94 gr/km CO2 ξεπερνώντας το σκόπελο των τελών κυκλοφορίας στην χώρα μας. Την γκάμα των diesel συμπληρώνει ο 1.7 λίτρων CDTi των 130 ίππων.

Στην υπόλοιπη γκάμα του δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Οι ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες 1.0, 1.2 και 1.4 λίτρων αποδίδουν 65, 85 και 100 ίππους αντίστοιχα. Ο turbo κινητήρας των 1.6 λίτρων με τους 150 ίππους, διατίθεται στις εκδόσεις Sport και Cosmo, με επιπλέον κόστος 3.500€ σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις 1.4 των 100 ίππων.  Στην κορυφή της γκάμας συνεχίζει να υφίσταται η δυνατή έκδοση OPC των 192 ίππων.

 

Σταθερό στις αξίες του

Στην πανέμορφη περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε εν δράσει το νέο ανανεωμένο Opel Corsa. Ξεκινώντας από την φρέσκια έκδοση ecoFLEX των 95 ίππων με το σύστημα Start&Stop, του οποίου η λειτουργία είναι απροβλημάτιστη. Η χαμηλή κατανάλωση τίθεται στο επίκεντρο της συγκεκριμένης έκδοσης, η πλούσια ροπή (190 Nm) του κινητήρα βοηθά στα αστικά καθήκοντα, ενώ η μακριά κλιμάκωση του 5-τάχυτου κιβωτίου ξεπληρώνει στο χαλαρό ταξίδι. Μοναδική παραφωνία η ηχητική παρουσία του κινητήρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όσον αφορά τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, ο 1.4 λίτρων κινητήρας συνεχίζει να αποτελεί μια καλή εναλλακτική για το βάρος του Corsa. Μπορεί να μην διαθέτει τoν πληθωρικό χαρακτήρα των πιο σύγχρονων μικρών 1.2 turbo κινητήρων του ανταγωνισμού, αποτελεί όμως μια σοφή επιλογή για μικτή χρήση ανάμεσα στις βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Οι τιμές του νέου Opel Corsa ξεκινάνε από τα 10.730 € ( και φτάνουν έως τα 21.730€) για την 3θυρη έκδοση, ενώ για τα 5θυρα θα πρέπει να υπολογίσετε 400€ επιπλέον. Tο σύστημα Touch&Connect προσφέρεται δωρεάν αυτή την περίοδο.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τις τιμές, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Corsa μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links: Corsa 3d / Corsa 5d

συμπέρασμα

Παίζοντας το χαρτί της ανανεωμένης εμφάνισης και με επιθετική εμπορική πολιτική, το νέο Corsa προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση του στην αγορά των supermini. Η έκδοση ecoFLEX ακολουθεί τη μοντέρνα λογική των πιο green προτάσεων, εντυπωσιάζοντας με τη χαμηλή κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές CO2. Θετικές εντυπώσεις προκαλεί η λειτουργία του συστήματος Start&Stop.

VIDEOS

Opel Corsa 2011 Dynamics

Opel Corsa 2011 Statics

Opel Corsa 2011 Details

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...