Tech story: Nissan Safety Shield

Οι υπηρεσίες και οι καινοτομίες του νέου συστήματος υποστήριξης του οδηγού που εξοπλίζει τα νέα Nissan

  • -
  • -

Στο νέο Note η Nissan λανσάρει ένα νέο σύστημα υποστήριξης του οδηγού. Το Nissan Safety Shield αποτελείται από ένα πακέτο λειτουργιών και συστημάτων όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System). Αναλυτικά τα συστήματα του Nissan Safety Shield περιλαμβάνουν:

  • Blind Spot Warning: Αν ένα όχημα ανιχνευτεί στο «νεκρό σημείο» στο πίσω μέρος του νέου Nissan Note, μια ενδεικτική λυχνία ανάβει στον καθρέπτη προκειμένου να προειδοποιήσει τον οδηγό. Επιπλέον, αν ο οδηγός επιχειρεί να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας  και το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα στην περιοχή κινδύνου, αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία σε συνδυασμό και με ηχητική ειδοποίηση.
  • Lane Departure Warning: Ένα προηγμένο υπολογιστικό σύστημα ενημερώνει τον οδηγό ότι το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της πορείας του σε περίπτωση που έχει αποσπαστεί η προσοχή του, ακόμα και στην περίπτωση της αχνής οδικής σήμανσης στο οδόστρωμα.
  • Moving Object Detection System: Αυτό το σύστημα δίνει ένα ηχητικό και οπτικό “συναγερμό” αν κάποιος ή κάτι κινείται πίσω από το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, αν ένα παιδί βρίσκεται στο πίσω μέρος του Note. Οι εικόνες από την κάμερα εμφανίζονται στην οθόνη 5,8 ιντσών του Nissan Connect.

 

Το άγρυπνο “μάτι” του Nissan Safety Shield αποτελεί μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό, διακριτικά τοποθετημένη στην πίσω πόρτα του νέου Note. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της Nissan: εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή απόλυτα καθαρή εικόνα.

Παράλληλα, το σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), προσφέρει στον οδηγό του νέου Note την απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες, γεγονός που κάνει τη στάθμευση, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία, παιχνιδάκι. Το πακέτο όλων αυτών των προηγμένων τεχνολογιών συμπληρώνει το προσφάτως εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης  Nissan Connect, συνδυάζοντας τη δορυφορική πλοήγηση, τη συνδεσιμότητα με Bluetooth, αλλά και τη συμβατότητα (και με θύρα USB) με iPod/iPhone, σε μια εύκολη σε χρήση, οθόνη αφής.

 

Διάβασε εδώ τη δοκιμή του νέου Nissan Note

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...