Ανανεωμένο Nissan Navara: Ολική αναβάθμιση

Με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, προηγμένες τεχνολογίες και νέο 6άρι αυτόματο κιβώτιο

  • -
  • -

Η Nissan παρουσίασε το ανανεωμένο Navara, το οποίο διακρίνεται για το αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και τις προηγμένες τεχνολογίες. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της NMISA στη Βαρκελώνη, η τιμή εκκίνησης αντιστοιχεί σε 26.140 ευρώ, ενώ συνδυάζεται με εγγύηση πέντε ετών ή 160.000 χλμ.

Το θηριώδες pick up «φορά» τον διτούρμπινο turbodiesel κινητήρα των 2.3 λίτρων, με ισχύ που ξεκινάει από τους 163 ίππους και φτάνει μέχρι τους 190. Στην πρώτη επιλογή, μάλιστα, ο κινητήρας διαθέτει επιπλέον 22 Nm φτάνοντας στα 425 Nm. To νέο 6ταχυτο μηχανικό κιβώτιο διευκολύνει την αλλαγή ταχυτήτων, ενώ έχει γίνει περαιτέρω ρύθμιση του αυτόματου κιβωτίου 7 ταχυτήτων (αφορά την έκδοση των 190 ίππων), με βελτιώσεις στην άνεση, την αίσθηση και την απόκριση.

Σημαντική αλλαγή συνιστά η δεύτερης γενιάς οπίσθια ανάρτηση πέντε συνδέσμων η οποία προσφέρει καλύτερο έλεγχο, ενώ φέρει αυξημένο ύψος κατά 25 mm. Ακόμη, σε τροποποίηση έχει υποβληθεί και η μπροστινή η οποία, πλέον, διευκολύνει τον χειρισμό σε ελιγμούς χαμηλής ταχύτητας. Επιπροσθέτως, τα δισκόφρενα είναι αυξημένα σε μέγεθος (από 296 mm σε 320 mm) ενώ τα πίσω φρένα διαθέτουν δίσκους 308 mm αντί για ταμπούρια.

Στις ανωτέρω επεμβάσεις πρέπει να προστεθεί και το αυξημένο κατά 55-95 kg ωφέλιμο φορτίο (στο King Cab) συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, με το ωφέλιμο φορτίο πλέον να αντιστοιχεί σε 1.165 kg. Αναφορικά με την έκδοση Double Cab, η αύξηση κυμαίνεται μεταξύ 54-114 kg (ανάλογα με τις προδιαγραφές) φτάνοντας έως 1.115 kg- 1.189 kg.

Σχεδιαστικά, εκτός από την πιο επιβλητική εμφάνιση που του προσφέρει η βελτιωμένη ανάρτηση, αισθητικές αλλαγές παρατηρούνται και στους κεντρικούς προβολείς, ενώ διατίθενται ζάντες νέας σχεδίασης. Παράλληλα, στις αρχικές εκδόσεις εξοπλισμού η διάσταση των τροχών ανέρχεται στις 17 ίντσες, έναντι 16” που ήταν μέχρι πρότινος.

Η ανανεωμένη έκδοση του Nissan Navara διακρίνεται και για τις προηγμένες τεχνολογίες, με highlight το σύστημα Intelligent Trailer Sway Assist. Αυτό ανιχνεύει την κλίση του ρυμουλκούμενου και πραγματοποιεί ανεπαίσθητες διορθώσεις με μεμονωμένη πέδηση σε κάθε τροχό  και μείωση της ροπής του, διατηρώντας υπό έλεγχο τόσο το όχημα, όσο και το ρυμουλκούμενο. Υποβοήθηση βέβαια προσφέρουν και τα συστήματα Intelligent Emergency Braking, Hill Start Assist,  Hill Descent Control και Intelligent Around View Monitor.

Στο εσωτερικό, τέλος, η οθόνη των 7’’ έχει αντικατασταθεί από μία 8άρα με ταχύτερους χρόνους απόκρισης. Γενικότερα, η σχέση μεταξύ οχήματος και οδηγού έχει προσδιοριστεί εκ νέου, χάρη στο νέο σύστημα infotainment NissanConnect με το Alliance In-Vehicle Connectivity (A-IVC).

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...