Το μονοθέσιο της Red Bull Racing, η RB9 (video)

  • -
  • -

Στο Milton Keynes παρουσίασε η Red Bull Racing το νέο της μονοθέσιο με την κωδική ονομασία RB9. Όπως καταλαβαίνετε και από τον αριθμό της είναι το 9ο μονοθέσιο που κατασκευάζει η εταιρία από την στιγμή που αγόρασε την Jaguar το 2005.

 

Το μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του περσινού με το οποίο ο Sebastian Vettel κατέκτησε τον 3ο σερί τίτλο του. «Δεν υπήρχαν αλλαγές στους κανονισμούς. Η μεγαλύτερη αλλαγή, άσχετα από τους κανονισμούς, είναι τα νέα ελαστικά της Pirelli», είπε ο Newey. Όπως και ο James Allison της Lotus έτσι και ο Adrian Newey τόνισαν ότι ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Κλειδί για την επιτυχία αποτελεί η κατανόηση των ελαστικών : «Όποτε νομίζαμε ότι τα καταλαβαίναμε πέρσι, ερχόταν μια φρέσκια έκπληξη και καταλαβαίναμε ότι δεν είχαμε ολοκληρωμένη εικόνα. Σημαντικό φέτος στοιχείο είναι η βελτίωση του μονοθεσίου μέσα στην χρονιά», είπε ο αρχισχεδιαστής της Red Bull Racing.

 

Όσο και δεν του φαίνεται το μονοθέσιο έχει μια μικρή καλύπτρα στο «σκαλοπάτι» για να βελτιώνει την ροή του αέρα. Ενδιαφέρον ακόμα βρήκαμε το γεγονός ότι ο Horner τάχθηκε υπέρ του Webber αφήνοντας στην άκρη τον Helmut Marko, δεξί χέρι του ιδιοκτήτη της ομάδας, Mateschitz. Υπενθυμίζουμε ότι ο Marko είχε κάνει κάποια πικρόχολα σχόλια για τον Webber μέσω του επίσημου περιοδικού της Red Bull, για να πάρει μια πληρωμένη από τον Webber απάντηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...