Ο νεος κινητήρας της Mercedes για το 2014 στην F1

  • -
  • -

Την προηγούμενη Παρασκευή εκπρόσωποι του τύπου πήγαν, προσκεκλημένοι της Mercedes, να δουν στο Brixworthτον νέο κινητήρα της Mercedes για το 2014. Μην περιμένετε όμως να υπάρξουν αποκαλυπτικά στοιχεία.

 

Τα κινητά ήταν κλειστά και τοποθετήθηκαν σε ασφαλισμένες σακούλες ώστε να μην τραβηχτούν φωτογραφίες, το ίδιο έγινε και με δημοσιογραφικά μαγνητοφωνάκια. Το μόνο που έχουμε λοιπόν είναι οι μαρτυρίες των παρευρισκομένων.

 

Από το 2014 η F1 φεύγει από τους κινητήρες V8 των 2.4 λίτρων με «κόφτη» στις 18.000 στροφές/λεπτό και πηγαίνει σε κινητήρες 1.6 λίτρων και «κόφτη» στις 15.000 με σύστημα ERS (kinetic and heat energy recovery system) και τούρμπο στις 125.000 στροφές. Οι οδηγοί θα έχουν 5 κινητήρες ανά σαιζόν, από τους 8 που έχουν τώρα.

 

Φόβοι υπήρχαν ότι η F1 θα έχανε από την αλλαγή στον ήχο που βγάζουν, αλλά φαίνεται ότι παρόλο που θα είναι διαφορετικός δεν θα χάσει στο τέλος η F1. «Θα είναι πιο χαμηλός σε ένταση σε ότι αφορά decibel, αλλά θα είναι γλυκός ήχος», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Cowell.

 

Άλλα εντυπωσιακά στοιχεία είναι ότι ο νέος θα ζυγίζει 145κιλά, από τα 95 που έχουμε σήμερα, θα έχει 15% λιγότερα κινούμενα εξαρτήματα και θα έχει διάρκεια ζωής 4000 χλμ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...