O καλύτερος αγώνας στο Abu Dhabi

Πώς είδε ο Σταμάτη Κατσίμης τον τελευταίο αγώνα

  • -
  • -

Έχει ειπωθεί πολλές φορές φέτος ότι παρακολουθούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό και θεαματικό πρωτάθλημα. Ο αγώνας της Κυριακής ήρθε να το επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά. Και τι δεν είχε να μας δείξει: Έναν ταχύτατο Hamilton, έναν σταθερό Alonso, έναν μαχητικό Vettel και έναν αναγεννημένο Raikkonen. Φυσικά προσθέτοντας σε αυτούς τους τέσσερις τις συγκρούσεις και τα δύο αυτοκίνητα ασφαλείας, παρακολουθήσαμε τον καλύτερο μέχρι στιγμής αγώνα στο Abu Dhabi.

 

Με δυο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η πίεση και το ενδιαφέρον είναι λογικό να έχει επικεντρωθεί στους μονομάχους της κορυφής. Ο Vettel ήρθε για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει τον κανόνα : «η τύχη πάει με τους ισχυρούς». Και τι δεν έκανε στον αγώνα αυτό. Ξεκίνησε τελευταίος, ανέβηκε αρκετά γρήγορα, έπεσε και πάλι τελευταίος και στο «ταμείο» ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, εκμεταλλευόμενος ένα πολύ δυνατό «κόκκινο ταύρο». Στο αποτέλεσμα έπαιξε φυσικά ρόλο η τύχη του Γερμανού στο σημείο που εμφανίστηκαν τα αυτοκίνητα ασφαλείας. Όμως έτσι είναι και έτσι θα είναι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 

Ο Alonso από την άλλη πλευρά έκανε έναν πολύ μεστό αγώνα. Ξεκίνησε με μια καταπληκτική μονομαχία με τον Webber, ο οποίος έδωσε πολύ δουλειά στους αγωνοδίκες κι εάν είχε πραγματοποιήσει το πολυπόθητο βαθμολογικά προσπέρασμα στον Raikkonen θα μιλούσε για έναν τέλειο αγώνα για εκείνον. Ο «ιπτάμενος Φιλανδός», πέρα από τα καταπληκτικά σχόλια κατά την διάρκεια του αγώνα, υπήρξε αλάνθαστος και έφερε μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη για την Lotus F1. Η εμφάνισή του παίρνει μεγαλύτερο βάρος βλέποντας την εκ διαμέτρου αντίθετη εμφάνιση του teammate του. Τέλος πιστεύω ότι ο Hamilton δεν στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα από την εγκατάλειψή του, λόγω φυσικά των συνθηκών που επικρατούν ανάμεσα σε αυτόν και την «πρώην» ομάδα του, αλλά και λόγω της καταπληκτικής του εμφάνισης όλο το τριήμερο.

 

Μεταφερόμενοι προς τα δυτικά, δυο είναι τα βασικά ερωτηματικά που περιμένουν απάντηση. Το πρώτο είναι η απόδοση των μονοθεσίων στην ολοκαίνουργια πίστα στο Austin και το δεύτερο είναι ο οδηγικός χαρακτήρας των μονομάχων του τίτλου. Προβλέψεις δεν χωράνε φυσικά, αλλά η πρόσφατη ιστορία μας έχει δώσει δείγματα για το πώς αντιδρούν οι συγκεκριμένοι οδηγοί κάτω από ασφυκτική πίεση. Σίγουρα ένα μικρό προβάδισμα σε αυτό έχει ο Ισπανός, ενώ ένας ψύχραιμος Vettel δύσκολα θα χάσει ένα τρίτο συνεχόμενο τίτλο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...