Video: Νίκη για τον Ελληνοκύπριο Τίο Έλληνας στο GP3

Ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος μέσα στη Monza

  • -
  • -

Με την πρώτη του νίκη στην καριέρα του στο GP3, o ελληνοκύπριος οδηγός Ευτύχιος Έλληνας, ή Τίο όπως τον φωνάζουν, είναι ο πρώτος οδηγός που κερδίζει αγώνα του μηχανοκίνητου σπορ στο εξωτερικό. Οι αγώνες του GP3 διεξάγονται πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες της F1 σε δύο αγώνες το σαββατοκύριακο, έναν το Σάββατο και έναν την Κυριακή. Το GP3 είναι ουσιαστικά το σκαλοπάτι για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε μονοθεσιο της F1 και ο 20χρονος πιλότος από την Κύπρο τα κατάφερε θαυμάσια.

Ο Τίο φέτος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα Marussia Manor Racing με οικονομική στήριξη που βασίζονταν στους συγγενείς του, την εταιρεία Iacovou Brothers, αλλά και με μικρή βοήθεια από την EΚΟ και την Cyprus Airways για τα αεροπορικά εισιτήρια. Ο Τίο ελπίζει μέσα από τα F1 Young Drivers τεστ που του εξασφαλίζει το συμβόλαιο με την Marussia να ανοίξει τα φτερά του για κάποια ομάδα της F1.

Στον αγώνα στη Monza ο Έλληνας εκκίνησε έβδομος και κατάφερε να προσπεράσει τον διεκδικητή του πρωταθλήματος Daniel Abt μόλις ενάμισι γύρο πριν από τον τερματισμό. Οι δυνατότητες του Τίο φάνηκαν στον αγώνα του Σαββάτου όταν τερμάτισε δεύτερος όμως τα καλά νέα ήρθαν σήμερα λίγες ώρες πριν το GP όπου ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος μέσα στο ναό της ταχύτητας. Δείτε στα video τους τελευταίους γύρους και την απονομή.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...