Dakar 2024: Συνοδηγός καβαλάει τη μηχανή αγωνιζόμενου και την πάει καλύτερα από τον ίδιο [Video]

Στα πλαίσια του φετινού Dakar είδαμε ένα σπάνιο στιγμιότυπο ικανοτήτων και αθλητικού πνεύματος.

  • -
  • -

Το Dakar θεωρείτε ο πιο σκληρός και δύσκολος αγώνας rally-raid σε όλο το μηχανοκίνητο αθλητισμό, με οχήματα κάθε λογής να παλεύουν μεταξύ τους αλλά και με τις δύσκολες συνθήκες της ερήμου για να φτάσουν στον τερματισμό. Φέτος είχαμε την 46η διοργάνωση του θεσμού στη Σαουδική Αραβία, η οποία ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και έφτασε στη γραμμή τερματισμού σήμερα 19 Ιανουαρίου, μετά από σχεδόν 5.000 απαιτητικά και δύσκολα χιλιόμετρα.

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 350 οδηγοί με αυτοκίνητα, μηχανές, φορτηγά, ATVs, ακόμη και κλασσικά. Νικητής αναδείχθηκε για 4η φορά στην καριέρα του ο πρωταθλητής WRC, Carlos Sainz, χαρίζοντας την πρώτη νίκη των εξηλεκτρισμένων RS Q e-tron στην Audi. Με τη βοήθεια των υπόλοιπων πληρωμάτων της ομάδας, ο Ισπανός έφτασε πρώτος στον τερματισμό, αφήνοντας των 9-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του WRC, Sebastien Loeb, στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Γάλλος προσπαθεί εδώ και χρόνια να κατακτήσει την πολυπόθητη νίκη στο Dakar, αλλά όπως φαίνεται τα πολλαπλά κλαταρίσματα δεν του επέτρεψαν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ ο team-mate του Nasser Al-Attiyah ήταν αδύνατο να βοηθήσει καθώς είχε να αντιμετωπίσει τα δικά του τεχνικά προβλήματα με το Hunter της Prodrive.

Dakar-2024-Sainz

Το πιο εντυπωσιακό highlight του αγώνα όμως πιθανότατα να μην έχει καμία σχέση με την κορυφή και τους νικητές, αλλά με τον Ιρλανδό αναβάτη Oran O’Kelly και το πλήρωμα της Century Racing Factory Team, Mathieu Serradori και Loic Minaudier. Κι αυτό γιατί όπως θα δείτε και στο στιγμιότυπο παρακάτω, όταν ο εξαντλημένος O’Kelly πάλευε να περάσει από το κακοτράχαλο και δύσκολο τερέν της Ειδικής 11, το πλήρωμα των  Mathieu και Loic που βρίσκονταν πίσω του ήταν αυτοί που των «έσωσαν». Συγκεκριμένα ο Loic, ο οποίος τυχαίνει να είναι παλιός αγωνιζόμενος στην κατηγορία των δύο τροχών, ήταν αυτός που πήδηξε κυριολεκτικά πάνω στη μηχανή και πέρασε την KTM του O’Kelly από το δύσκολο σημείο, επιτρέποντας παράλληλα στο δικό τους όχημα να προσπεράσει, χάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο.

Η συνεργασία και το αθλητικό πνεύμα είναι γνώριμα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου αγώνα και αυτό το στιγμιότυπο αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία δείγματα. Να πούμε πως ο Oran O’Kelly τελικά τερμάτισε στην 57η θέση στην κατηγορία του, ενώ το πλήρωμα της Century Racing Factory Team κέρδισε την κατηγορία των 2WD αυτοκινήτων και βρέθηκε στη 10η θέση της γενικής κατάταξης.

Δείτε το video στο Youtube πατώντας εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...