Στο δεξί bucket της Citroen Καρέλλης Racing Team, λίγο πριν το EKO Ράλλυ Ακροπολις 2023!

Με ξεχωριστή εμπειρία μας χάρισε η Citroen Καρέλλης στην παρουσίαση της ομάδας στο Iaveris Park.

  • -
  • -

Η Citroen Καρέλλης, με οδηγό τον Χρυσόστομο Καρέλλη και συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη, συμμετέχει και φέτος στο Rally Acropolis, με το αγωνιστικό Citroen C3 Rally2 εξελιγμένο από τη γνωστή αγωνιστική ομάδα TRT της Ουγγαρίας, που  υποστηρίζεται  και συνεργάζεται, εδώ και χρόνια,  με την επίσημη ομάδα Citroen Racing της Γαλλίας.

Η TRT βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, πλήρως εξοπλισμένη, με ειδικό κινητό συνεργείο που θα υποστηρίξει το αυτοκίνητο στο Service Park του αγώνα, για να εξασφαλίσει μαζί με τους μηχανικούς της KARELLIS GROUP άρτια τεχνική εξυπηρέτηση.

Το C3 Rally2 της ομάδας αποδίδει 282 ίππους με μόνιμη τετρακίνηση, μέγιστη ροπή 400 Nm στις 4.000 στροφές, σειριακό 5τάχυτο κιβώτιο και πολλαπλά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, εξελιγμένα από την τεράστια εμπειρία της Citroen στους παγκόσμιους αγώνες WRC.

side

H παρουσίαση της ομάδας και του αυτοκινήτου έγινε στις 31 Αυγούστου το απόγευμα στον συμβολικό χώρο Iaveris Park στη Μαλακάσα, δίνοντας το μήνυμα ότι η ασφαλής οδήγηση είναι υπεράνω όλων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το παρών έδωσε ο κος. Σταϊκούρας - Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας, ο κος. Καββούρης - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη, ο κος. Σαμαράς – Διευθύνων Σύμβουλος DHL αλλά και πλήθος δημοσιογράφων, χορηγών και παραγόντων του motorsport.

Το γαλλικό θηρίο από το δεξί bucket

Στα πλαίσια της παρουσίασης, η ομάδα μας χάρισε την ευκαιρία να βιώσουμε μία ξεχωριστή εμπειρία, καθώς μπορέσαμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το θέαμα που θα μας χαρίσει το C3 Rally2 στο φετινό Ακρόπολις, από την καλύτερη θέση… αυτή του συνοδηγού.

in car

Αφού δεθήκαμε στο δεξί bucket του Ηλία Παναγιωτούνη και έκλεισε η πόρτα του γαλλικού υπερόπλου, ο Χρυσόστομος Καρέλλης κούμπωσε 1η στο κιβώτιο και ξεκίνησε να κινείται στο ασφαλτοστρωμένο μέρος της ειδικής διαδρομής. Καθώς, το αυτοκίνητο πλησίαζε στο χωμάτινο κομμάτι, ρυθμός και παλμοί όλο και ανέβαιναν μέχρι που βγήκαμε στην ανηφόρα της άτυπης εκκίνησης. Ξαφνικά με ένα πάτημα στο κουμπί του anti-lag και ένα απότομο βύθισμα του γκαζιού, το C3 Rally2 ξεκίνησε να καταπίνει ταχύτητες αλλά και την ευθεία που πριν από μερικά δευτερόλεπτα βρισκόταν μπροστά μας, λες και κάποιος άνοιξε την πόρτα από το κλουβί και άφησε το θηρίο ελεύθερο.

front

Και εκεί που η επιτάχυνση και ο εκκωφαντικός ήχος του υπερτροφοδοτούμενου συνόλου σου έχουν πάρει τη μιλιά, τα φρένα και η κατευθυντικότητα ενός αγωνιστικού προδιαγραφών Rally2 πάνω στο χώμα έρχονται για να σου κόψουν και την ανάσα. Η ανάρτηση της Reiger κυριολεκτικά σιδερώνει το ανώμαλο έδαφος και το C3 ελίσσεται στη διαδρομή με μαεστρία που σε κάνει να χαζεύεις βλέποντας το από έξω και να μένεις με τα μάτια γουρλωμένα από μέσα.

back

Χωρίς καν να το καταλάβουμε έχουμε βρεθεί ξανά στο σημείο που ξεκινήσαμε, με τα τελευταία λεπτά να θυμίζουν περισσότερο όνειρο παρά πραγματικότητα. Πέρασαν σαν αστραπή και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν αυτό που μόλις έχεις βιώσει ήταν αληθινό. Τότε είναι που οι 180 σφυγμοί και οι βαθιές ανάσες που παίρνεις σου επιβεβαιώνουν την εμπειρία που μόλις βίωσες.

Δείτε ακόμα: Χάρτες ειδικών διαδρομών του ΕΚΟ Rally Acropolis 2023

Αν κάτι κατάφερε αυτό ήταν να μας βάλει για τα καλά στο κλίμα του αγώνα και να μας κάνει να ανυπομονούμε για την ώρα που θα δούμε το πλήρωμα της Citroen Καρέλλης Racing Team να πατά τα ιερά χώματα των ακροπολικών διαδρομών. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους ευχηθούμε έναν καλό αγώνα!

karellis

Να πούμε ότι το ελληνικό πλήρωμα Καρέλλη – Παναγιωτούνη, θα αγωνισθεί με τη μεγάλη χορηγία του Ομίλου Συγγελίδη και της εταιρείας ταχυμεταφορών DHL, αλλά και την υποστήριξη της Santander Consumer Finance (SCF) που δραστηριοποιείται στην καταναλωτική χρηματοδότηση, της διεθνούς εταιρείας λιπαντικών TOTAL Energies, καθώς και της Eurorepar Car Service του ομίλου Stellantis. Ακόμη, την αγωνιστική ομάδα υποστηρίζουν η Λόξας ΑΕ, με εξοπλισμούς συνεργείων καθώς και η τοπική εταιρεία της Λαμίας PPG Μπάκας με προϊόντα βαφής αυτοκινήτων. 

 

Ο Χρυσόστομος Καρέλλης και ο Ηλίας Παναγιωτούνης δεν είναι μόνο ένα έμπειρο ελληνικό πλήρωμα που συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Rally Acropolis, αλλά μία ομάδα με την αγάπη για την αυτοκίνηση, βαθιά ριζωμένη στο DNA της. Εξάλλου ένας από τους βασικούς λόγους συμμετοχής της Citroen Karellis Racing Team είναι η συλλογή εμπειριών που μπορούν να εφαρμοστούν καθημερινά στην τεχνική εξυπηρέτηση των πελατών της KARELLIS GROUP.

karellis

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της KARELLIS GROUP, Χρυσόστομος Καρέλλης, αποτελεί τη δεύτερη γενιά ενός Ομίλου που εκπροσωπεί στην Κεντρική Ελλάδα μάρκες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, όπως Citroen, Opel, DS Automobiles, Peugeot, Mazda, Jeep, Isuzu, και πρόσφατα την MG.

Δείτε ακόμη: MG: Με ποια SUV, υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα έρχεται στην Ελλάδα

Η Karellis Group αποτελεί βασικό συνεργάτη του Ομίλου Συγγελίδη εδώ και 43 χρόνια, και μία από τις μεγαλύτερες κάθετες μονάδες πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης. Επιπλέον παρέχει after sales, όχι μόνο για τις μάρκες που εκπροσωπεί ως επίσημος διανομέας, αλλά και για κάθε τύπο αυτοκινήτου, μέσω της συνεργασίας με το δίκτυο συνεργείων και ανταλλακτικών παντός τύπου Eurorepar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...