ΕΚΟ Rally Acropolis 2023: Οι Χάρτες των ειδικών διαδρομών

Με λιγότερες από 60 μέρες να απομένουν για το φετινό Acropolis, η διοργάνωση αποκάλυψε τους χάρτες των ειδικών του εθνικού μας αγώνα.

  • -
  • -

Το EKO Rally Acropolis 2023 αποτελείται από 15 ειδικές διαδρομές με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα να ανέρχονται σε 307,69 km, ενώ η συνολική απόσταση που θα χρειαστεί να καλύψουν τα πληρώματα αγγίζει τα 1.235,13 km.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει και φέτος, όπως και πέρυσι, με μια υπερειδική διαδρομής εντός Αττικής. Αυτή τη φορά δεν θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, αλλά σε νέο χώρο, ο οποίος μένει να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες. Την Παρασκευή, η δράση στα βουνά θα ξεκινήσει με τις ειδικές Λουτράκι και Πίσια. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα ξεκινήσουν να ανηφορίζουν προς Στερεά Ελλάδα περνώντας από τις ειδικές Λιβαδειά και Ελάτια, για να καταλήξουν για διανυκτέρευση στη Λαμία.

Τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα θα γραφτούν το Σάββατο, με τις τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές Παύλιανη, Καρούτες και Ελευθεροχώρι να αγγίζουν τα 141,4 km. Η συνολική απόσταση που θα καλύψουν τα αυτοκίνητα ξεπερνά τα 500 km.

Την Κυριακή, τελευταία μέρα του εθνικού μας αγώνα, περιλαμβάνει τις ειδικές Ταρζάν και Γραμμένη. Η δεύτερη μάλιστα θα εκτελέσσει και χρέη Power Stage στο δεύτερο πέρασμα, με τα αυτοκίνητα να έχουν διανύσει στον τερματισμό της 62,43 αγωνιστικά χιλιόμετρα συνολικά για την τελευταία ημέρα του Ράλλυ.

Update 6/9: Λόγω της κακοκαιρίας Daniel, η Ε.Δ. Γραμμένη μίκρυνε! Πλέον έχει μήκος 9 km, και θα ξεκινάει από το σημείο 10,77 km της αρχικής της μορφής

Δείτε παρακάτω τους χάρτες κάθε ημέρας και βρείτε εδώ όλες τις προσβάσεις θεατών.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Rally Acropolis 2023

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Rally Acropolis 2023

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Rally Acropolis 2023

Πηγή: Acropolis Rally

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...