ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Δες το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το 70ο Ράλλυ των Θεών και οι διοργανωτές μόλις έκαναν γνωστό το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα μαζί με σημαντικές πληροφορίες.

  • -
  • -

Στο κλίμα για να μυρίσουμε βενζίνη και να γευτούμε την ελληνική σκόνη μας βάζει η διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο μάλιστα φέτος γιορτάζει και τα 70 του χρόνια. Με το Rally Guide 1 να είναι πλέον διαθέσιμο για το κοινό, παίρνουν μία πρώτη γεύση από το πυκνό και πλούσιο πρόγραμμα του εθνικού μας αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί για ακόμη μία φορά μέσα στις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και πιο συγκεκριμένα 7-10 του μήνα.

Αποτελείται από 15 ειδικές διαδρομές με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα να ανέρχονται σε 305,81 km, ενώ οι συνολική απόσταση που θα χρειαστεί να καλύψουν τα πληρώματα αγγίζει τα 1.138,17 km. Μέσα σε αυτά συναντάμε πολλές θρυλικές και διαχρονικές διαδρομές του αγώνα όπως Καρούτες, Παύλιανη, Ελάτια και Ταρζάν.

oaka

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος θα υπάρξει μία υπερειδική μετά την Τελετή Έναρξης της Πέμπτης η οποία θα ανακοινωθεί αφού πλησιάσουμε περισσότερο στην ημερομηνία διεξαγωγής. Από την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσουν τα «βουνίσια» αγωνιστικά χιλιόμετρα με τις ειδικές Λουτράκι και Πίσια. Στην συνέχεια τα πληρώματα θα ξεκινήσουν να ανηφορίζουν προς Στερεά Ελλάδα περνώντας από τις ειδικές Λιβαδειά και Ελάτια όπου θα κλείσουν και την ημέρα τους.

Το Σάββατο θα είναι για ακόμη μία φορά η μέρα με τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα με τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές, Παύλιανη, Καρούτες και Ελευθεροχώρι. Τα χιλιόμετρα εντός των ειδικών διαδρομών αγγίζουν τα 141,4 km, ενώ η συνολική απόσταση που θα καλύψουν οι αγωνιζόμενοι ξεπερνά τα 500 km.

Δείτε ακόμη: EKO και Ράλλυ Ακρόπολις, μαζί για άλλα 3 χρόνια

Η Κυριακή θα είναι η τελευταία μέρα του αγώνα με τις ειδικές Ταρζάν και Γραμμένη να κλείνουν τον εθνικό μας αγώνα. Η δεύτερη μάλιστα θα εκτελέσσει και χρέη Power Stage στο δεύτερο πέρασμα, με τα αυτοκίνητα να έχουν διανύσει στον τερματισμό της 62,43 αγωνιστικά χιλιόμετρα συνολικά για την τελευταία ημέρα του Ράλλυ.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...