Έχασε τη ζωή του σε ατύχημα ο Ken Block [video]

Ο πλέον επιτυχημένος Αμερικανός οδηγός αγώνων Ράλλυ, Ken Block, έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με snowmobile

  • -
  • -

Ο κόσμος των αγώνων έγινε σήμερα πιο φτωχός, αφού ο διάσημος οδηγός αγώνων Ράλλυ, αλλά και ιδρυτής του Gymkhana, Ken Block, έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα με snowmobile κοντά στο σπίτι του στη Utah των Ηνωμένων Πολιτειών. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η αγωνιστική του ομάδα, Hoonigan, με τον Αμερικανό να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών. Ο Block μέχρι και σήμερα ήταν ενεργός στο χώρο των αγώνων, ενώ έγινε γνωστός μέσα από το Youtube με τα εκπληκτικά stunt σε κλειστό ελεγχόμενο χώρο. Ένα βίντεο που εκτός viral οδήγησε και στη δημιουργία της σειράς αγώνων Gymkhana.

Ο Block ξεκίνησε την καριέρα του σε αρκετή μεγάλη ηλικία, και συγκεκριμένα το 2005. Αμέσως ξεχώρισε για το ταλέντο του και το εξαιρετικό του κοντρόλ. Μάλιστα, στην πρώτη του χρονιά στο εθνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του rookie της χρονιάς. Μπορεί να μην κατάφερε να αναδειχθεί Πρωταθλητής στην πατρίδα του, αλλά κέρδισε νίκες και μαζί καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού ως ένας από τους κορυφαίους οδηγούς αγώνων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ο Block εκτόξευσε τη δημοτικότητα του με τη σειρά των βίντεο Gymkhana, ενώ έλαβε μέρος σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross, αλλά και στο WRC. Στην πρώτη περίπτωση είχε σαφώς μεγαλύτερη επιτυχία, σημειώνοντας και έξι νίκες απέναντι σε οδηγούς όπως ο Sebastien Loeb και ο Petter Solberg.

Ο αδικοχαμένος Αμερικανός ήταν συνιδιοκτήτης του αμερικανικού κολοσσού DC Shoes, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ιδρύσει τη δική του αγωνιστική ομάδα τη Hoonigan Racing. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τη Subaru και στη συνέχεια με τη Ford, ενώ τα τελευταία δύο είχε συμφωνήσει με την Audi, με την οποία και συνεργάστηκε για την παραγωγή του τελευταίου του βίντεο, του, Electrikhana. Ο Block ήταν πατέρας τριών παιδιών, με την κόρη του Lia να έχει ξεκινήσει να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της στους αγώνες Ράλλυ. Μάλιστα, σήμερα θα έκανε πρεμιέρα ένα δικό της βίντεο μέσα από το οποίο θα παρουσίαζε το νέο της Audi Quattro. Λάτρης της ταχύτητας, της αδρεναλίνης και των έντονων συγκινήσεων, ο Block οδηγούσε στο όριο ό,τι και αν έπεφτε στα χέρια του. Από αυτοκίνητο, μέχρι και snowmobile…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...