Electrikhana 2: Το τελευταίο επικό video του Ken Block μόλις κυκλοφόρησε

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του διάσημου Αμερικανού οδηγού, βλέπουμε για πρώτη φορά το τελευταίο video που γύρισε για τη σειρά Gymkhana.

  • -
  • -

Στις 2 Ιανουαρίου του 2023 έφυγε από τη ζωή μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες που υπήρχαν σήμερα στο χώρο των αγώνων και όχι μόνο. Ο Ken Block, ένας από τα μεγαλύτερα πρόσωπα στον κόσμο των ράλι τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από ατύχημα που είχε με snowmobile. Ανάμεσα στην πληθώρα επιτευγμάτων που τον έκαναν διάσημο, ίσως το μεγαλύτερο ήταν η σειρά με τα εξωφρενικά video Gymkhana. Το τελευταίο που είδαμε είχε γυριστεί στους δρόμους του Las Vegas και δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2022.

Μετά και τον άδικο χαμό του γνωστού οδηγού, όλοι πίστευαν πως αυτό θα ήταν και το τελευταίο video τέτοιου είδους που θα βλέπαμε ποτέ από τον «μεγάλο» Ken… Αλλά έκαναν λάθος! Κι αυτό γιατί λίγες μέρες μετά από την μέρα που θα έκλεινε τα 56α του γενέθλια, ο Ken και η Hoonigan αποφάσισαν να μας κάνουν ένα τελευταίο δώρο.

2

Το «Electrikhana Two: One More Playground» αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην διάσημη σειρά και σε αυτό βλέπουμε τον άνθρωπο που έχτισε τον θρύλο να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι για μία τελευταία φορά. Γυρίστηκε τον Νοέμβριο του 2022 στην Πόλη του Μεξικού, μόλις ένα μήνα πριν την τραγική μέρα.

Όπως και στην πρώτη εκδοχή του video στο Las Vegas, σε ρόλο άρματος βρίσκουμε το ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron. Μία βαριά αναβαθμισμένη εκδοχή του για την ακρίβεια. Κι αυτό γιατί οι μηχανικοί της Audi Sport εργάστηκαν πυρετωδώς μετά το πρώτο Electrikhana ώστε το αυτοκίνητο να ταιριάξει ακόμη περισσότερο με το οδηγικό προφίλ που απαιτούν τα συγκεκριμένα video. Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν η προσθήκη λογισμικού που επιτρέπει την προσομοίωση ενός κλασικού κιβωτίου με paddles, όπως είδαμε και στο νέο Hyundai Ioniq 5 N.

ken-block-electrikhana-2-3

Αυτή η προσθήκη είχε και ουσιαστική σημασία καθώς έκανε το αυτοκίνητο πιο ακριβές και ευκολοδήγητο, αφού ένα χάδι στο γκάζι δεν οδηγούσε πλέον σε εξωφρενικό σπινάρισμα. Σε άλλα νέα το ανανεωμένο Audi πλέον μπορεί να κάνει στατικό burnout σπινάροντας τους εμπρός και πίσω τροχούς ταυτόχρονα αλλά με διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ επίσης μπορεί να μπει η όπισθεν ασχέτως με τι ταχύτητα μπορεί να κινείται.

Δείτε ακόμη: Subaru 40 ετών με 874 PS κυριολεκτικά πετάει στο νέο Gymkhana! [video]

Αλλά πολλά είπαμε… Δείτε το video παρακάτω και ας γιορτάσουμε όλοι μαζί την τρέλα που έκρυβε μέσα του ο συγκεκριμένος κύριος για μία τελευταία φορά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...