ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τι προτείνει το GOCAR

Αν είστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να βρεθείτε στις ε.δ. του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, σας παραθέτουμε τη δική μας πρόταση παρακολούθησης για κάθε μέρα του εθνικού μας αγώνα!

  • -
  • -

H παρακολούθηση ενός αγώνα Ράλλυ απαιτεί από το θεατή να κάνει τη δική του προετοιμασία για να βρεθεί στο βουνό. Πριν την αναχώρηση πρέπει να έχει γίνει κάποιος βασικός σχεδιασμός, έτσι ώστε να γνωρίζει σύμφωνα με το ωράριο του αγώνα και τις αποστάσεις, ποιες ειδικές διαδρομές θα παρακολουθήσει. Στις προηγούμενες σελίδες υπάρχουν όλες οι προσβάσεις των ειδικών και μπορείτε να επιλέξετε οι ίδιοι ποιες θα παρακολουθήσετε. Από την πλευρά μας, γνωρίζοντας τη σχεδίαση και τα σημεία παρακολούθησης, σας παραθέτουμε τη δική μας πρόταση για κάθε μέρα του αγώνα ξεχωριστά. Και μάλιστα με μερικές παραλλαγές, ανάλογα το ενδιαφέρον και το πόσο… «σκληροπυρηνικό» πρόγραμμα θέλετε να ακολουθήσετε.

Πέμπτη 8/9: Χαλαρό ξεκίνημα…

Η δράση ξεκινάει την Πέμπτη νωρίς το πρωί με την τέλεση του shakedown στη Λαμία και τη διεξαγωγή της σούπερ ειδικής το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Οι λάτρεις των Ράλλυ είναι πιθανό να προτιμήσουν την παρακολούθηση του shakedown και να δουν τα αυτοκίνητα να κινούνται σε αγωνιστικούς ρυθμούς στο χώμα, περισσότερες από δύο φορές. Μόλις 15 km έξω από τη Λαμία, ενδείκνυται για όσους… ανυπόμονους με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινάει στις 08:01 π.μ. Παράλληλα, είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθεί κανείς στο χώρο του σέρβις παρκ. Εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τους μηχανικούς εν ώρα εργασίας και να αγοράσετε κάποιο αναμνηστικό από τα διάφορα μαγαζιά, με χαρακτηριστική άνεση. Βλέπετε παραδοσιακά την Πέμπτη ο κόσμος δεν είναι αρκετός στο χώρο του σέρβις. Το αποκορύφωμα της ημέρας θα είναι η γιορτή στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Καλογρέζας. Ο συνδυασμός της πανηγυρικής εκκίνησης με την τέλεση της σούπερ ειδικής στο ΟΑΚΑ είναι ένα θέαμα που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 16:30 μμ. και θα ακολουθήσει σειρά εκδηλώσεων μέχρι την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού που είναι προγραμματισμένη στις 20:08 μμ. Φροντίστε να έχετε προμηθευτεί νωρίς τα εισιτήρια σας, αφού είναι πολύ πιθανό να εξαντληθούν. Για αγορά εισιτηρίου μπείτε στο www.viva.gr 

Δείτε εδώ πώς θα πάτε στο shakedown της Πέμπτης

Παρασκευή 9/9: Ας αρχίσουν οι χοροί

Η αγωνιστική δράση ξεκινάει κοντά στην Αθήνα, και συγκεκριμένα από την Κορινθία. Ανάμεσα στις ειδικές Λουτράκι και Χαρβάτι, εμείς θα προτείναμε την παρακολούθηση του πρώτου περάσματος από την ε.δ. Λουτράκι νωρίς το πρωί, στις 07:53 π.μ. Η πρώτη πρόσβαση που οδηγεί στο κομμάτι από άσφαλτο σε χώμα καταλήγει σε ένα καλό σημείο, χωρίς να απαιτείται η χρήση SUV. Γύρω στις 10:00 πμ ή και νωρίτερα, μπορείτε να αποχωρήσετε από το σημείο και να πεταχτείτε μέχρι το Λουτράκι για να δείτε τα αγωνιστικά στο Technical Zone στην παραθαλάσσια πόλη, αλλά και τους οδηγούς από κοντά να δροσίζονται.

Δείτε εδώ πώς θα πάτε στην ειδικές της Παρασκευής

Όμως, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αφού μετά από μισή ώρα πρέπει να ξεκινήσετε για την επόμενη ειδική διαδρομή, τη Δάφνη! Η ώρα έναρξης είναι 13:12 μ.μ. και η απόσταση από το Λουτράκι είναι περίπου μιάμιση ώρα. Προσοχή! Η πιο γρήγορη διαδρομή είναι να επιστρέψετε από τη Ν.Ε.Ο. προς Αθήνα και εν συνεχεία από Στεφάνη και Σκούρτα να καταλήξετε στην ειδική. Οι προσβάσεις είναι δύο και ουσιαστικά ανάλογα με το αυτοκίνητο που έχετε στη διάθεση σας, επιλέξτε την κατάλληλη. Εμείς, θα προτιμούσαμε την ενδιάμεση που απαιτεί 4x4, αφού το γρήγορο κατηφορικό κομμάτι που θα δείτε είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Μετά την παρακολούθηση της Δάφνης κάποιοι μπορεί να προτιμήσουν να επιστρέψουν προς Αθήνα ή να σχεδιάσουν τα πλάνα τους για την επόμενη μέρα. Εμείς, θα επιλέγαμε να συνεχίσουμε, αφού υπάρχει χρόνος για να δούμε ακόμα μία ε.δ., και μάλιστα τους θρυλικούς Βωξίτες! Το πρώτο αγωνιστικό ξεκινάει στις 17:53 μ.μ. και με δεδομένο ότι η Άμφισσα απέχει σχεδόν 2 ώρες και 20 λεπτά από τη Δάφνη, θα πρέπει λίγο μετά της 14:30 μ.μ. να ξεκινήσετε. Η πρόταση μας είναι στην Άμφισσα να ακολουθήσετε τον περιφερειακό δρόμο προς Λιδωρίκι και να σταθμεύσετε στο κλασσικό σημείο που τα αγωνιστικά περνάνε από την άσφαλτο στο χώμα. Από εκεί περπατήστε περίπου 600-700 μέτρα με τη φορά της ειδικής, για να βρεθείτε στο κλασσικό «S», σημείο που τα αγωνιστικά προσφέρουν άφθονο θέαμα.

Σάββατο 10/9: Δύο ειδικές και σέρβις!

Η 3η μέρα του αγώνα περιλαμβάνει τρεις ειδικές επαναλαμβανόμενες. Η ε.δ. Περιβόλι δεν προσφέρεται για παρακολούθηση, αφού εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει σημεία πρόσβασης, ο δρόμος είναι αρκετά στενός και σίγουρα θα δυσκολέψει όσους την προτιμήσουν. Εμείς, θα προτείναμε την παρακολούθηση των ε.δ. Πύργος και Ταρζάν. Μπορείτε να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί για τον Πύργο με προορισμό την δεύτερη πρόσβαση. Η απόσταση από τη Λαμία είναι περίπου 1,5 ώρα και υπολογίστε ότι το πρώτο αγωνιστικό ξεκινάει στις 08:33! Το δεύτερο πέρασμα από τον Ταρζάν είναι στις 17:08. Κάτι που σημαίνει ότι μεσολαβεί αρκετός «νεκρός» χρόνος. Σε αυτή την περίπτωση είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε το σέρβις παρκ και να σταματήσετε σε κάποιο από τα χωριά για ανεφοδιασμό! Εν συνεχεία, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την ειδική, με την πρόσβαση 1b που προτείνουμε να απέχει περίπου δύο ώρες από την πόλη της Λαμίας.

Δείτε εδώ πώς θα πάτε στις ειδικές του Σαββάτου

Κυριακή 11/9: Το… «κερασάκι»!

Η τελευταία μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει μόλις δύο ειδικές διαδρομές, το Ελευθεροχώρι και την Ελάτεια, με την τελευταία να πραγματοποιείται μόνο μία φορά. Το πρώτο σενάριο είναι να βρείτε ένα καλό σημείο στο Ελευθεροχώρι και να μείνετε εκεί παρακολουθώντας και τα δύο περάσματα. Αν όμως θέλετε να δείτε δύο διαφορετικές ειδικές, μπορείτε να ξεκινήσετε με την Ελάτεια στις 10:11 π.μ., επιλέγοντας τις φουρκέτες λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση. Αυτό θα σας επιτρέψει να φύγετε μετά από τα 15 πρώτα πληρώματα και να κατευθυνθείτε προς το Ελευθεροχώρι για να παρακολουθήσετε την PowerStage στη 13:08 μμ. Υπολογίστε, ότι από την αφετηρία στην Ελάτεια χρειάζονται περίπου 50 λεπτά μέχρι την πρόσβαση στη λίμνη από το Παλαιοχώρι. Σημείο που συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος και δημιουργείται εξαιρετική ατμόσφαιρα…

Δείτε εδώ πώς θα πάτε στις ειδικές της Κυριακής

Σε κάθε περίπτωση, όποιο πρόγραμμα και αν ακολουθήσετε τις ημέρες του αγώνα, πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας τους κανόνες ασφαλείας και να υπακούτε στις εντολές των κριτών. Δεν βρίσκονται εκεί για να σας χαλάσουν τη διασκέδαση, αλλά για να φροντίσουν για την ασφάλεια σας. Καλό αγώνα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...